Έκτακτη χρηματοδότηση 250.000 ευρώ για Σκόπελο, Νέο Κλήμα και Λουτράκι Γλώσσας
Ποσό 150.000 ευρώ κατευθύνεται προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για την αποκατάσταση φθορών στις λιμενικές υποδομές στο Νέο Κλήμα και στο Λουτράκι της Γλώσσας, ενώ 100.000 ευρώ διατίθενται στον Δήμο Σκοπέλου για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού
Έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 250.000 ευρώ εξασφαλίζεται για τη Σκόπελο, το Νέο Κλήμα και το Λουτράκι Γλώσσας, στο πλαίσιο Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026. Η απόφαση αφορά την ενίσχυση οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση υποδομών και κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με την απόφαση, ποσό 150.000 ευρώ κατευθύνεται προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για την αποκατάσταση φθορών στις λιμενικές υποδομές στο Νέο Κλήμα και στο Λουτράκι της Γλώσσας, ενώ 100.000 ευρώ διατίθενται στον Δήμο Σκοπέλου για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού. Οι παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης περιόδου.
Καθοριστική για τη δρομολόγηση της χρηματοδότησης υπήρξε η επικοινωνία του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφέροντας το σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής Σκοπέλου. Το ζήτημα είχε τεθεί αναλυτικά κατά τη συνάντηση της 11ης Νοεμβρίου 2025 με τον δήμαρχο Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Άγγελο Ξηντάρη.
Σε δήλωσή του, ο κ. Τριαντόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τις περιοχές της Μαγνησίας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά κρίσιμες αποκαταστάσεις σε οδικές και λιμενικές υποδομές, απαραίτητες για την ασφάλεια και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.