ΔΗΜΟΙ

Αναπτυξιακή Δήμου Αθηναίων: «Πράσινο φως» στη συγκοινωνιακή μελέτη

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της Δημοτικής Συγκοινωνίας της Αθήνας, με στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και τη βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης των πολιτών. Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακή Αθήνας, Ιωάννης Γεώργιζας, η Συγκοινωνιακή Μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπει τη δημιουργία επτά γραμμών, συνολικού μήκους 72,57 χιλιομέτρων και 291 στάσεων.

Το νέο δίκτυο θα καλύπτει και τις επτά Δημοτικές Κοινότητες, θα συνδέει γειτονιές με βασικούς κόμβους μετεπιβίβασης –όπως οι σταθμοί του Μετρό– και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΑΣΑ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι το προτεινόμενο δίκτυο βασίζεται σε τεκμηριωμένο σχεδιασμό και στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης από το Ι.Χ., ενώ η αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης Μάρω Ευαγγελίδου επισήμανε ότι οι νέες γραμμές υπηρετούν το μοντέλο της βιώσιμης κινητικότητας και των «γειτονιών των 15 λεπτών».

Επόμενο βήμα για την υλοποίηση του έργου είναι η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τον ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Μεταφορών.

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

3 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

3 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

3 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

4 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

4 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

5 ώρες ago