Από την θεωρία της δωρεάν ενέργειας σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος, στην πράξη για την στήριξη ευάλωτων οικογενειών πέρασε ο δήμος Αθηναίων, προσφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια για τα επόμενα 22 χρόνια.
Πρόκειται για μία παρέμβαση πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αθηναίων.
Μέσω της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΗΛΕΚΤΡΑ Energy, και της ενεργειακής κοινότητας «ΥΠΕΡΙΩΝ», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Gender4power, η οικογένεια κληρώθηκε μεταξύ 18 άλλων με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στα γραφεία του ΓΑΕΦ, παρευρέθηκε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος τόνισε:
«Η ενεργειακή φτώχεια είναι μια πραγματικότητα για χιλιάδες συμπολίτες μας.
Μέσω του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αθηναίων δείχνουμε στην πράξη τι σημαίνει ενεργειακή δημοκρατία. Έχοντας ήδη μηδενίσει μέχρι στιγμής τα δημοτικά τέλη σε 200 ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά και χορηγήσει την Κάρτα Ενεργειακής Ωφέλειας σε περισσότερα από 350, προσφέρουμε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια σε μία μονογονεϊκή οικογένεια.
Είναι πολιτική ευθύνη να διασφαλίζεις ότι κανένα νοικοκυριό δεν μένει στο σκοτάδι. Αποδεικνύουμε ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει δυναμικά με λύσεις μακράς πνοής και πραγματικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα».
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Gender4power χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης νοικοκυριών που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια.
Μια ακόμα χρονίζουσα εκκρεμότητα στην Αττική μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με τις ενέργειες του Περιφερειάρχη…
Μέσω leasing αποκτήθηκαν συνολικά 15 νέα οχήματα και μηχανήματα.
Μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου απέσπασαν το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό «Σχεδιάζω και οραματίζομαι την κινητικότητα…
Π. Κροντηράς: "Ο Δήμος Τήνου συνεχίζει με σχέδιο, συνέπεια και πράξεις να επενδύει στον άνθρωπο…
Σημαντική οικονομική «ανάσα» καθώς επιτρέπει την κάλυψη συγκεκριμένων οικονομικών υποχρεώσεων.
Επέβλεψε εργασίες για την ταχεία σταθεροποίηση των καμένων εδαφών, τη συγκράτηση του εδαφικού και φερτού…