Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή του Αγίου Δημητρίου την παραμονή των Χριστουγέννων, αφήνοντας πίσω της εκτεταμένες ζημιές. Το πιο ανησυχητικό σημείο εντοπίζεται στη διασταύρωση των οδών Λιδωρικίου και Ήρας, όπου η υπερχείλιση του ρέματος της Πικροδάφνης οδήγησε σε μεγάλη καθίζηση του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με το Orange Press, τα ορμητικά νερά δημιούργησαν γκρεμό βάθους άνω των πέντε μέτρων, σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από πολυκατοικία, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους για την ασφάλεια των σπιτιών τους.

Άγιος Δημήτριος Αττικής: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος – Ξάγρυπνοι οι κάτοικοι

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, ενώ ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση για άμεση εκτέλεση έργων αντιστήριξης, καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος νέα βροχόπτωση να οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση του οδοστρώματος.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης ζήτησε την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αναστήλωσης του δρόμου. Το αίτημα του ενέκρινε αμέσως το γγ Πολιτικής Προστασίας Νικολάου Π. Παπαευσταθίου.

Ο δήμος θα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 24 Μαρτίου 2026 αλλά και σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφάλεια των πολιτών. Συνεργεία του δήμου έχουν τοποθετήσει κορδέλες ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση σε πολίτες και οχήματα. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής, που μένουν κοντά στο ρέμα της Πικροδάφνης που παρατηρήθηκε καθίζηση του δρόμου, έμειναν ξάγρυπνοι, φοβούμενοι ότι ενδέχεται να καταρρεύσει τμήμα του εδάφους όπου είναι χτισμένα τα σπίτια τους.