ΔΗΜΟΙ

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης με κονδύλι της Περιφέρειας

Με κονδύλια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας, στο τμήμα από τη Νέα Ηράκλεια μέχρι τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σύμφωνα με δήλωση της Περιφερειάρχη, Αθηνάς Αηδονά.

Το έργο συνολικού μήκους 2,2 χλμ. χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την κυρία Αηδονά “Στόχος είναι η βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας των αστικών κέντρων, η αναβάθμιση της οικονομικής δραστηριότητας και του περιβάλλοντος, καθώς και η δημιουργία πιο ελκυστικών συνθηκών για τους κατοίκους της περιοχής”.

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της παραλιακής οδού μεταξύ Νέας Ηράκλειας και Νέας Καλλικράτειας, με δύο υποέργα: την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και τη δημιουργία πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, οδεύσεων για άτομα με αναπηρία και ηλιακό φωτισμό, καθώς και τη φύτευση δέντρων και δημιουργία αρδευτικού δικτύου. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί ζώνη αποχέτευσης ομβρίων, θα τοποθετηθούν μεταλλικές μπάρες ασφαλείας και θα ληφθούν υπόψη βιοκλιματικά κριτήρια για την οπτική και θερμική άνεση. Οι ποδηλατόδρομοι θα έχουν συνολικό μήκος 1.075 μέτρων και η υποδομή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πληροφοριακές πινακίδες και δίκτυα αποστράγγισης.

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

17 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

22 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

22 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

1 ημέρα ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

1 ημέρα ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

1 ημέρα ago