ΔΗΜΟΙ

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης με κονδύλι της Περιφέρειας

Με κονδύλια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας, στο τμήμα από τη Νέα Ηράκλεια μέχρι τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σύμφωνα με δήλωση της Περιφερειάρχη, Αθηνάς Αηδονά.

Το έργο συνολικού μήκους 2,2 χλμ. χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την κυρία Αηδονά “Στόχος είναι η βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας των αστικών κέντρων, η αναβάθμιση της οικονομικής δραστηριότητας και του περιβάλλοντος, καθώς και η δημιουργία πιο ελκυστικών συνθηκών για τους κατοίκους της περιοχής”.

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της παραλιακής οδού μεταξύ Νέας Ηράκλειας και Νέας Καλλικράτειας, με δύο υποέργα: την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και τη δημιουργία πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, οδεύσεων για άτομα με αναπηρία και ηλιακό φωτισμό, καθώς και τη φύτευση δέντρων και δημιουργία αρδευτικού δικτύου. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί ζώνη αποχέτευσης ομβρίων, θα τοποθετηθούν μεταλλικές μπάρες ασφαλείας και θα ληφθούν υπόψη βιοκλιματικά κριτήρια για την οπτική και θερμική άνεση. Οι ποδηλατόδρομοι θα έχουν συνολικό μήκος 1.075 μέτρων και η υποδομή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πληροφοριακές πινακίδες και δίκτυα αποστράγγισης.

Τελευταία άρθρα

Ημερίδα- κάλεσμα στον κόσμο της ναυτιλίας

Κάλεσμα στους νέους να εργαστούν στον τομέα της Ελληνικής ναυτιλίας αποτέλεσε η ημερίδα, με τίτλο:…

10 λεπτά ago

Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τη Hellas Sat από το δήμο ΒΒΒ

Πρωτοπόρος στον τομέα της Πολιτικής προστασίας είναι ο δήμος ΒΒΒ, που δείχνει το δρόμο για…

29 λεπτά ago

Στα εγκαίνια νέου τουριστικού σκάφους ο Γιάννης Μώραλης

Στα εγκαίνια του σύγχρονου τουριστικού σκάφους M/Y Omega, που κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου στο Πέραμα, βρέθηκε…

38 λεπτά ago

Συνεδρίαση για την αντιπυρική περίοδο στην Αν. Αττική

Η διαχείριση των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων, καθώς και ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων…

1 ώρα ago

Περιφέρεια Αττικής – Ιλισσός: Στην τελική ευθεία το αντιπλημμυρικό έργο σε Καλλιθέα – Μοσχάτο

Στην προχωρημένη φάση υλοποίησης εισέρχεται το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στον Ιλισσό, που αφορά τις περιοχές…

19 ώρες ago

Αγρίνιο: Τιμή στους 120 εκτελεσθέντες της Μεγάλης Παρασκευής 1944

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τιμήθηκε στο Αγρίνιο η μνήμη των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν…

19 ώρες ago