Ως ένα Έργο με μνήμη, ταυτότητα και κοινωνικό αποτύπωμα, που επιστρέφει στους κατοίκους της πόλης χαρακτηρίζεται από τη δημοτική Αρχή, το νέο δημοτικό πάρκινγκ που εγκαινιάζεται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.
Με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και να στηριχθεί η αγορά, παρουσία του δημάρχου, Χάρη Δούκα, σήμερα ανοίγει για τους πολίτες ο νέος υπόγειος χώρος στάθμευσης οχημάτων στην Πλατεία Κοτζιά.
Με χωρητικότητα, 500 θέσεων, στο υπόγειο πάρκινγκ που τίθεται σε λειτουργία από τη ΔΑΕΜ Α.Ε., η στάθμευση των οχημάτων θα είναι δωρεάν για τις δύο πρώτες ώρες, ενώ θα ισχύει 15% έκπτωση στις μόνιμες θέσεις που κατέχουν δημότες Αθηναίων.
Ακόμη, εντός του πάρκινγκ λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη δωρεάν στάθμευση των ποδηλάτων.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργική αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.
Το νέο Δημοτικό Πάρκινγκ αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα, εστιάζοντας σε:
Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δημοτικών υπηρεσιών και με στόχο τη γνωριμία του κοινού με έναν χώρο που επιστρέφει ανακαινισμένος στην πόλη, ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί μια σειρά παράλληλων δράσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Για το λόγο αυτό, δημιουργείται ένας νέος αφιερωματικός χώρος εντός του πάρκινγκ, προς τιμήν του εμβληματικού Δημάρχου της Αθήνας, Αντώνη Τρίτση.
Εκεί θα εκτεθεί το προσωπικό του αυτοκίνητο, ένα Renault Espace, ένα φουτουριστικό για την εποχή του μοντέλο, προσωπική επιλογή του Αντώνη Τρίτση, που εκφράζει την αισθητική και την αντίληψη ενός ανθρώπου με όραμα για τη σύγχρονη πόλη και τον άνθρωπο. Το όχημα που παρέμενε επί χρόνια σε αδράνεια σε εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων, θα είναι πλέον επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκινγκ».
Παράλληλα με τη λειτουργία του πάρκινγκ, σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival, παρουσιάζεται μια πρωτότυπη ψηφιακή πολυμεσική Έκθεση όπου κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα σταθμεύοντας το όχημά τους, να περιηγηθούν στην έκθεση ψηφιακών και πολυμεσικών εγκαταστάσεων.
Ταχύτατη η επέμβαση Αγγελούδη στο ενδεχόμενο περιορισμού των πτήσεων από την Ryanair στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".
Το έργο αφορά μια ευρύτερη στρατηγική για την ανάδειξη της Ευρυτανίας ως κορυφαίου προορισμού εναλλακτικού…
Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτήρισε…
Με έργα σε κάθε γειτονιά, το Χαλάνδρι γίνεται η πιο λειτουργική και πράσινη πόλη για…
Συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων προτάσεων.
Πρόκειται για ένα έργο άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που δίνει ουσιαστική λύση στο χρόνιο…