ΔΗΜΟΙ

Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον Γαστρονομικό Οδηγό Michelin

Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στον παγκόσμιο Γαστρονομικό MICHELIN Guide κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική είδηση για όλους.

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά από επίμονη, συστηματική προσπάθεια και μια συγκροτημένη στρατηγική του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της μοναδικής γαστρονομικής ταυτότητας και κληρονομιάς της πόλης, που διαμορφώθηκε στην υπερχιλιετή ιστορία της ως σταυροδρόμι λαών, θρησκειών και πολιτισμών.

Η κορυφαία αυτή διάκριση επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη γαστρονομική της δυναμική, την ελκυστικότητα του προορισμού και τη διαρκή εξέλιξη της τοπικής γαστρονομικής κοινότητας που χαρακτηρίζεται για την καινοτομία της.

Η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει πλέον τη δική της, διακριτή θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη μετά από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

«Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε μια νέα εποχή» σχολίασε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, και προσέθεσε: «Ανοίγουμε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη της πόλης αξιοποιώντας ένα από τα κορυφαία συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τον γαστρονομικό πλούτο της Θεσσαλονίκης. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου που είχαμε θέσει. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως η συνεργασία και η συνεπής διεκδίκηση με σχέδιο, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα προς το συμφέρον της πόλης».

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

3 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

7 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

7 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

7 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

8 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

8 ώρες ago