ΔΗΜΟΙ

10η Γενική Συνέλευση και Ετήσιο Συνέδριο της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» πραγματοποίησε τη 10η Ετήσια Γενική Συνέλευση  την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2025, με κεντρικό θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κλιματική Ουδετερότητα: Χρηματοδοτικά Εργαλεία & Νέες Κατευθύνσεις ΕΕ». Το Συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και χορηγός ήταν η ALPHA BANK.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τον ρόλο της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ ως αξιόπιστου συνεργάτη των Δήμων στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Το συνέδριο περιλάμβανε τρία πάνελ:

  • Χρηματοδοτικά εργαλεία – Ευκαιρίες Χρηματοδότησης, με ομιλητές στελέχη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ.
  • Παρουσίαση έργων Δήμων, με συμμετοχή Δημάρχων και στελεχών που υλοποιούν έργα βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Νέες στρατηγικές ΕΕ, όπου αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και η εφαρμογή χρηματοδοτικών εργαλείων για τους Δήμους.

Η Γενική Συνέλευση εγκαινίασε νέα μέλη όπως οι Δήμοι Αλίμου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ηρακλείου Αττικής, ενώ παρουσιάστηκαν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσεων, με έμφαση στην τεχνική υποστήριξη και συνεργασίες για ένα βιώσιμο μέλλον των Δήμων.

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

10 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

11 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

12 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

12 ώρες ago