Σημαντικές ανακοινώσεις για την Πολιτική Προστασία έκανε ο Δήμαρχος Παιανίας και πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Ισίδωρος Μάδης, στο 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας & Έξυπνων Πόλεων, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και την ΑΑ-ALARM Smart Solutions.

Ο Ισίδωρος Μάδης τόνισε ότι η σύγχρονη Πολιτική Προστασία απαιτεί πρόληψη, εκπαίδευση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη. Παρουσίασε το έργο του ΣΠΑΥ στον Υμηττό, που καλύπτει 1,5 εκατ. πολίτες από 12 Δήμους, επισημαίνοντας ότι ο Σύνδεσμος λειτουργεί ως πρότυπο σύγχρονης, ανθεκτικής και αειφόρου διαχείρισης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο νέο Επικουρικό Επιχειρησιακό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο λειτούργησε συνεχώς κατά την αντιπυρική περίοδο 2025, σε άμεση συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο Δήμαρχος Παιανίας υπογράμμισε ότι η Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας πρέπει να τεθεί άμεσα σε πλήρη λειτουργία, καθώς η εκπαίδευση του ανθρώπινου παράγοντα είναι καθοριστική για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών.

Με σχέδιο, γνώση και συντονισμό, ο Ισίδωρος Μάδης προωθεί μια Πολιτική Προστασία σύγχρονη, τεχνολογική και ασφαλή για όλους τους δημότες.