Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται, επιτέλους, η ανάπλαση στην οδό Σολωμού
Μετά από προσπάθειες πολλών μηνών, υπογράφηκε η σύμβαση για τη συνέχιση του έργου ανάπλασης στην οδό Σολωμού, στα Γλυκά Νερά.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη, μετά από προσπάθειες πολλών μηνών, υπογράφηκε η σύμβαση για τη συνέχιση του έργου ανάπλασης στην οδό Σολωμού, στα Γλυκά Νερά. Ενός έργου πολύ σημαντικού για την περιοχή όπου συνδυαστικά με τις διανοίξεις οδηγεί σε συνολική αναβάθμιση της περιοχής.
Το έργο αυτό θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στα τέλη του 2023, το αργότερο την άνοιξη του 2024. Μόνο που:
– Η αρχαιολογία καθυστέρησε να στείλει αρχαιολόγο, όπως από τον νόμο προβλέπεται,
– Ο εργολάβος, όπως η Τεχνική Υπηρεσία διαπίστωσε, δεν υπήρξε συνεπής
Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα εν τέλει η αρχική σύμβαση να διαλυθεί με αίτημα που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2024.
Απαιτήθηκαν συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να δεχθεί η τρίτη στη σειρά εταιρεία που είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό και να αναλάβει.
Τα παραπάνω απαντούν στα δικαιολογημένα έως ενός σημείου σχόλια δημοτών για καθυστερήσεις. Δυστυχώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και το πλαίσιο δεν αφήνει περιθώρια κινήσεων.
“Σημειώνοντας πως δεν υπάρχει δήμαρχος που δεν θέλει τα έργα να γίνονται εντός των συμβατικών προβλέψεων, από την περιπέτεια αυτή κρατώ μόνο το θετικό: Πολύ σύντομα στην οδό Σολωμού θα υπάρχει ένας νέος κοινόχρηστος χώρος, υψηλών προδιαγραφών, σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη περιοχή”.






