Τα έργα ομβρίων προκαλούν συνήθως μεγάλη όχληση και η αλήθεια είναι πως γίνονται…ορατά μόνο όταν έρθει η βροχή.
Αυτό συνέβη και στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Σίμο Ρούσσο, “τότε συνειδητοποιούμε με ικανοποίηση ότι τα δύο μεγάλα έργα ομβρίων, αξίας 12.157.000 ευρώ, που έγιναν στο Χαλάνδρι την περίοδο 2017-2021, δημιούργησαν μια αντιπλημμυρική θωράκιση σε έκταση 1.800.000 τ.μ.
Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη μας, τον Φεβρουάριο του 2013, όταν μια 23χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της, αλλά και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.
Τα έργα άντεξαν τα 48 mm –δηλαδή, 48 τόνους νερό ανά στρέμμα–, της χθεσινής νεροποντής.
Τα δύο αντιπλημμυρικά είχαν μείνει στα χαρτιά 54 χρόνια, μιας και είχαν προβλεφθεί από το 1968 στον πρώην «Οργανισμό Αποχετεύσεως Πρωτευούσης», αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί.
Τα χθεσινά μεγάλα ύψη βροχής απέδειξαν στην πράξη ότι τα δύο μεγάλα έργα ομβρίων που ήταν στα χαρτιά για πάνω από μισό αιώνα, δημιούργησαν μια αντιπλημμυρική θωράκιση σε έκταση 1.800.000 τ.μ”.
Bασικό σημείο σύνδεσης της Αθήνας με το αναπτυσσόμενο δίκτυο υδροπλάνων, το οποίο θα εξυπηρετεί νησιωτικούς…
Την ουσιαστική συμμετοχή των δήμων στο Εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης, ζήτησε ο πρόεδρος κυρίζογλου κατά την…
Σε κατάσταση συναγερμού, επιπέδου (5), με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, είναι και σήμερα η Αττική, σύμφωνα…
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, η…
Αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει την ενίσχυση του στόλου, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των…
"Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας σήμερα κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ".