ΔΗΜΟΙ

Κάμερες σε 100 λεωφορεία του ΟΑΣΘ – Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια

Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί, αφορά την οριστική και αμετάκλητη κατάργηση της χρήσης των χάρτινων εισιτηρίων τα οποία χρησιμοποιεί το επιβατικό κοινό από ιδρύσεως του Οργανισμού. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Από την πρωτοχρονιά του 2026 οι επιβάτες με τις οδικές αστικές συγκοινωνίες, εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους ή στο κινητό τους, μόνον το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή την αντίστοιχη ηλεκτρονική κάρτα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους προμήθειας των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών θα δοθούν από τον Οργανισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου οπότε και πρόκειται να γίνει σχετική καμπάνια.

Από τη νέα χρονιά ο ΟΑΣΘ θα προχωρήσει και σε μία ακόμη καινοτομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπου εκατό από τα τριακόσια λεωφορεία τα οποία δρομολογούνται καθημερινά σε όλες τις γραμμές του πολεοδομικού συγκροτήματος, έχουν τοποθετηθεί ειδικές κάμερες σε όλες τις θύρες των λεωφορείων οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να καταμετρούν τον αριθμό όσων επιβιβάζονται στα οχήματα.

Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι κάμερες είναι τοποθετημένες σε ειδικό σημείο κάθε θύρας προκειμένου να παίρνουν μόνον κατακόρυφα πλάνα ώστε να μην καταγράφονται πρόσωπα.

Έτσι, θα μπορεί ο ΟΑΣΘ να συγκρίνει τον αριθμό των επιβατών με τον αριθμό των επικυρώσεων στα επικυρωτικά μηχανήματα τα οποία βρίσκονται σε κάθε λεωφορείο, για κάθε διαδρομή. Με τον τρόπο αυτόν θα γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των επιβατών, άρα και εκείνων οι οποίοι επιβιβάζονται, χωρίς ωστόσο, να πληρώνουν εισιτήριο.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή οι κάμερες θα ενεργοποιηθούν στις αρχές του 2026. Έως ότου γίνει προμήθεια και άλλων καμερών, αυτές θα εναλλάσσονται σε όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, προκειμένου να υπάρχει ακριβής εικόνα για την πραγματική επιβατική κίνηση σε κάθε λεωφορειακή γραμμή.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τελευταία άρθρα

Αυτοψία στα έργα για το νέο κολυμβητήριο των Αμπελοκήπων

Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προκειμένου να δεί από κοντά την πρόοδο των εργασιών της κατασκευής του…

7 ώρες ago

PIRAEUS OPEN WATER 1896 – 130 χρόνια μετά, η ιστορία επιστρέφει στο νερό

Την Ολυμπιακή του κληρονομιά και τη διαχρονική σχέση του με τη θάλασσα τιμά ο δήμος…

7 ώρες ago

2,14 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού

Τα έργα βελτίωσης του δρόμου προς τη Σκάλα Ερεσού, προκειμένου να εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό…

8 ώρες ago

Υπό προϋποθέσεις οι διατάξεις της νέας ΣΣΕ για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 15 Οκτωβρίου η νέα συλλογική σύμβαση για τους δημοτικούς υπαλλήλους…

8 ώρες ago

Προτάσεις της ΠΑΜΘ για ισχυρά ανατολικά σύνορα της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μηνύματα για διευρυμένες συνεργασίες και την ανάγκη έμπρακτης ευρωπαϊκής στήριξης των περιφερειών των ανατολικών συνόρων…

9 ώρες ago

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής το Αιγάλεω

Στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχει ο δήμος Αιγάλεω, μέσω του Προγράμματος Εθελοντισμού…

9 ώρες ago