ΔΗΜΟΙ

Πειραιάς: Στις 5 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ο Πειραιάς στολίζεται σιγά σιγά και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά  δεσπόζει ήδη το εντυπωσιακό φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων, που έφτασε από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής – τη “γενέτειρα” των χριστουγεννιάτικων ελάτων – και θα στολιστεί με πάνω από 120.000 λαμπιόνια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά ξεκινούν επίσημα την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στις 19:30, με τη λαμπερή τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, θα δώσει το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου. Αμέσως μετά, τη σκηνή θα γεμίσει ρυθμό και ενέργεια η Λένα Ζευγαρά, σε μια μεγάλη συναυλία που παρουσιάζει ο “104.6 My Radio” powered by Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Ανθή Βούλγαρη και ο Χάρης Χρονόπουλος.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, χαρίζοντας γιορτινές μελωδίες και μια ζεστή, συγκινητική ατμόσφαιρα.

Όπως κάθε χρόνο, το φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με την πολύτιμη συνδρομή της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, θα μεταφερθεί μετά το πέρας των εορτών προς ανακύκλωση, ώστε τα θρυμματισμένα υπολείμματα να αξιοποιηθούν σε άλλες χρήσεις, συμβάλλοντας στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δέντρα από τις καλλιέργειες του Ταξιάρχη Χαλκιδικής προέρχονται αποκλειστικά από οργανωμένες φυτεύσεις. Οι παραγωγοί ακολουθούν την πρακτική της αειφορικής διαχείρισης, φυτεύοντας δύο νέα δέντρα για κάθε ένα που κόβεται, εξασφαλίζοντας έτσι τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των καλλιεργειών.

Ο στολισμός του δέντρου και της πόλης αποτελείται αποκλειστικά από φωτιστικά LED χαμηλής κατανάλωσης και πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Πειραιά για εξοικονόμηση ενέργειας, περιορισμό της κατανάλωσης και ενίσχυση της βιωσιμότητας των χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων — χωρίς να στερηθεί η πόλη το λαμπερό εορταστικό της κλίμα.

Τελευταία άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για τα έργα στη λεωφόρο Κύμης

Το «πράσινο φως» για το επόμενο στάδιο του έργου διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης δίνει το…

17 λεπτά ago

Συνεχίζει τη διάθεση δωρεάν rapid tests για τον ιό του Δυτικού Νείλου ο δήμος ΒΒΒ

Τις δράσεις του για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας ενισχύει ο δήμος…

38 λεπτά ago

Εκδηλώσεις στην οδό Αθηνάς, χωρίς αυτοκίνητα

Κλειστή για τα αυτοκίνητα παραμένει και σήμερα η οδός Αθηνάς, η οποία στο πλαίσιο των…

40 λεπτά ago

Νέος κυκλικός κόμβος στη θέση «Καρολίνα» στο Δήμο Παγγαίου

Έργο πνοής για την οδική ασφάλεια χαρακτηρίζεται από την Περιφέρεια ΑΜΘ η κατασκευή του νέου…

45 λεπτά ago

Έργα συντήρησης και αποκατάστασης στη Γέφυρα Ρυμνίου

Στην υλοποίηση επεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών της Γέφυρας Ρυμνίου στην Π.Ε. Κοζάνης, συνολικού προϋπολογισμού…

47 λεπτά ago

Πρόσκληση της Π. Ηπείρου για την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM 2026

Την εξωστρέφειά της και τουριστικό της προϊόν θέλει να ενισχύσει η Περιφέρεια Ηπείρου που απευθύνει…

48 λεπτά ago