ΔΗΜΟΙ

Μαρούσι: Συνεχίζεται η τοποθέτηση φωτισμού LED σε πάρκα και δρόμους

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζουν να τοποθετούν νέες υποδομές φωτισμού τεχνολογίας LED, σε κοινόχρηστους χώρους, άλση και πάρκα. Οι εργασίες αυτές προχωρούν παράλληλα με το μεγάλο έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών LED διαφόρων τύπων στο Μαρούσι, το οποίο ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου 2024 και ήδη αποδίδει “ορατά” αποτελέσματα.

Οι παρεμβάσεις επεκτείνονται σε όλες τις γειτονιές, ενισχύοντας την ασφάλεια, προσφέροντας πιο καθαρό και ισχυρό φωτισμό, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των δημοτικών δαπανών — με εξοικονόμηση που φτάνει το 60%. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέου δικτύου δομημένης καλωδίωσης και τοποθέτησης φανοστατών στο μεγάλο Πάρκο στο Κέντρο επί των οδών Αθηνάς–Θράκης–Σουλίου–Κων/πόλεως, έναντι ΚΑΤ.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Αμαρουσίου, σε συνέχεια ενημέρωσης που έλαβε για τις νεότερες εργασίες από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αστικού Πρασίνου, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, και τον Διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης, Νίκο Τσόλκα, δήλωσε: «Με τις παρεμβάσεις στον δημοτικό φωτισμό υλοποιούμε μια ουσιαστική αναβάθμιση στην πόλη. Οι γειτονιές μας γίνονται πιο ασφαλείς, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι —πάρκα, άλση και περάσματα— οφείλουν να είναι φωτεινοί, λειτουργικοί και ασφαλείς όλες τις ώρες της ημέρας. Παράλληλα, μειώνουμε σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση και το κόστος για τον Δήμο. Στόχος μας είναι ένα Μαρούσι που αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες, σέβεται το περιβάλλον και προσφέρει στους κατοίκους του μια καλύτερη, πιο οργανωμένη καθημερινότητα. Κάθε παρέμβαση μάς φέρνει πιο κοντά σε μια πόλη πιο καθαρή, πιο φωτεινή και πιο ανθρώπινη. Ανεβάζει την ποιότητα ζωής μας ακόμη πιο Ψηλά».

Τελευταία άρθρα

Καλλιθέα: Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τον θεσμό των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων

Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποιείται σταθερά από το 2010 και ενισχύει ενεργά τη…

8 λεπτά ago

Ηλιούπολη: Τριήμερο δημοτικό πένθος για τον θάνατο της 17χρονης μαθήτριας

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, κηρύσσει τριήμερο δημοτικό πένθος από σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026,…

37 λεπτά ago

Ξεκινά το σεμινάριο «Ιταλικά για τον Τουρισμό και τη Φιλοξενία» στην Κάρπαθο

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους του τουριστικού κλάδου που επιθυμούν να βελτιώσουν την…

1 ώρα ago

Ανανεώθηκε η παραχώρηση του στρατοπέδου «ΠΗΛΙΚΑ» στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζεται η εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής δομής των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας.

2 ώρες ago

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου το νέο Χωροταξικό για τον Τουρισμό

Στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου για το μέλλον του τουρισμού και της χωρικής ανάπτυξης των…

2 ώρες ago

Αδελφοποίηση Δήμων Αλεξανδρούπολης & Αγίας Νάπας

Η αδελφοποίηση αυτή αποτελεί για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ένα σημαντικό βήμα κοινής πορείας, βασισμένης στις…

2 ώρες ago