ΔΗΜΟΙ

Αντιδράσεις στην Άρτα για τα ζωικά απόβλητα της Κέρκυρας

Αδικαιολόγητη, ανεπαρκώς τεκμηριωμένη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Άρτας την εισαγγελική παραγγελία για τη μεταφορά ζωικών αποβλήτων από την Κέρκυρα στην χωματερή της περιοχής.

Κάνοντας λόγο για ενέργεια που επιχειρείται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς τη συναίνεση των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής ο Χριστόφορος Σιαφάκας, είναι αντίθετο με τη μεταφορά υπολείμματος προς τον ΧΥΤΥ Βλαχέρνας.

Μάλιστα, μετά την κοινοποίηση της εισαγγελικής παραγγελίας, ο Δήμαρχος Αρταίων επικοινώνησε άμεσα με όλους τους δημάρχους του Νομού, οι οποίοι εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για την ανάγκη άμεσης αντίδρασης και συντονισμού.

Στο πλαίσιο της λήψης κοινών αποφάσεων, σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί επίσημη παράσταση στην Εισαγγελία Άρτας, ενώ ο δήμος Αρταίων θα υποβάλει Αίτηση Ανάκλησης της Εισαγγελικής Παραγγελίας, καθώς και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις, βασισμένες σε λόγους νομιμότητας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν όλα τα μέλη του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου, ώστε να συνδράμουν θεσμικά στην προσπάθεια ανάκλησης.

Όπως τονίζεται, η περιοχή δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης απόθεσης ή διαχείρισης αποβλήτων που δεν αφορούν τον νομό, ιδίως όταν δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και όταν υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την καταλληλότητα και την ασφάλεια των επιλεγμένων λύσεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που την τοπική κοινωνία απασχολεί ανάλογο θέμα, αφού η υπόθεση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης προσπάθειας μεταφοράς ζωικών αποβλήτων στη Γέφυρα Καλογήρου, η οποία, όπως λέγεται, είχε πραγματοποιηθεί παράνομα και χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες.

Share

Τελευταία άρθρα

2.000 νέα φυτά και 1.100 τ.μ. γκαζόν στην πλατεία Κλαυθμώνος

Πιο πράσινη και φιλική για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης είναι η πλατεία Κλαυθμώνος,…

14 λεπτά ago

Στο 6ο Forum of Mayors του ΟΗΕ στη Γενεύη ο Πειραιάς

Στον διεθνή διάλογο για τις βιώσιμες πόλεις, στο πλαίσιο του 6ου Forum of Mayors του…

23 λεπτά ago

Άκαρπη και η νέα συνάντηση ΚΕΔΕ- ΥΠΕΝ για την ενέργεια

Μέτρα για το ενεργειακό κόστος των Δήμων, τη διασφάλιση επαρκούς ενεργειακού χώρου και την χρηματοδότηση…

1 ώρα ago

Σφοδρή κόντρα για τα 9,5 στρέμματα στον Κρόνο της Ελευσίνας

Ακόμη και στον αποκλεισμό όλου του λιμανιού στην Ελευσίνα με οχήματα του δήμου είναι αποφασισμένο…

1 ώρα ago

Ο Δήμος Αιγάλεω τίμησε την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου

Την αθλήτρια ξιφασκίας Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου,  με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες…

2 ώρες ago

Νέα μηχανήματα για την Πολιτική Προστασία του Νοτίου Αιγαίου

Τον εξοπλισμό και την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενισχύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η…

2 ώρες ago