ΔΗΜΟΙ

Σεμινάριο για το ντόπινγκ από το δήμο Νίκαιας και τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν

Στη μάστιγα του αθλητισμού, το ντόπινγκ, στο οποίο καταφεύγουν ακόμη και νεαρά άτομα που ασχολούνται ερασιτεχνικά με κάποιο άθλημα αναφέρεται το ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώνει ο δήμος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Συγκεκριμένα, ενημερωτικό σεμινάριο  σχετικά με τον έλεγχο ντόπινγκ και τίτλο: «Αθλητισμός με αξίες- Καμία θέση για απαγορευμένες ουσίες» διοργανώνει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου  στις 19:30 στον  Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», το Τμήμα Αθλητικών Εκδηλώσεων Δήμου Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στον χώρο του αθλητισμού και απευθύνεται σε αθλητικά σωματεία, προπονητές, γονείς και μαθητές.

Μιλώντας για το θέμα, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαραγκάκης σημειώνει:

«Η προσπάθεια για καθαρό αθλητισμό είναι κοινή υπόθεση και μας αφορά όλους. Με το σεμινάριο αυτό ενισχύουμε την ενημέρωση και δίνουμε τα σωστά εργαλεία σε προπονητές, μαθητές, γονείς και αθλητές. Ο Δήμος μας στηρίζει δράσεις που προάγουν την υγεία, την πρόληψη και τις αξίες του αθλητισμού. Καλώ την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει, γιατί η γνώση αποτελεί ασπίδα για τους νέους μας».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εισηγητές: Γρηγόρης Λέων (διοικητής ΕΟΚΑΝ), Χρήστος Παπούλιας (υπεύθυνος εκπαίδευσης), Στάλω Κάττου (Γραφείο Ερευνών και Συλλογής Πληροφοριών), Αντωνία Κώτσια (Γραφείο Ελέγχου Ντόπινγκ), Σπυριδούλα Χριστοπούλου (Γραφείο Επιστημονικής Υποστήριξης και Ποιότητας) και Μαρκέλλα Δαμασιώτη από το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης.

Στόχος του σεμιναρίου  είναι η ουσιαστική ενημέρωση προπονητών, αθλητών, μαθητών και γονιών για τις διαδικασίες ελέγχου αλλά και για την καλλιέργεια υπεύθυνης αθλητικής συμπεριφοράς.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και η παρουσία πολιτών και φορέων του αθλητισμού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της πρωτοβουλίας.

Share

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

5 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

5 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago