ΔΗΜΟΙ

Θύμα και κατηγορούμενος ο δήμος Κισσάμου

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν, ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Κισσάμου στην Κρήτη, με την κατηγορία ότι άφηναν τους κατοίκους απροστάτευτους από τις συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή, διαπράττοντας κλοπές, και εκβιασμούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν και τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε βάρος του δημάρχου, Γ. Μυλωνάκη και ενός αντιδημάρχου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το καθεστώς της αδεσποτίας.

Με την υπόθεση του διπλού φονικού στα Βορίζια και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νησί να συμπαρασύρει και αιρετούς, ο δήμαρχος της πόλης, κρίθηκε πως δεν προστάτευε τους κατοίκους της περιοχής από παραβατικές συμπεριφορές.

Χαρακτηριστικά, γίνεται λόγος για εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν με παράνομο οπλισμό, εκβίαζαν ιδιοκτήτες περιουσιών και με ακραίες πράξεις προσπαθούσαν να διώξουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες από τις περιουσίες τους.

ΟΙ εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν προστάτευσαν τα θύματα των κακοποιών, παρά τις συνεχόμενες καταγγελίες για αδεσποτία που υπήρχαν στην περιοχή.

Δηλαδή ότι οι συγκεκριμένες εγκληματικές ομάδες άφηναν με δόλο, τα ζώα να βόσκουν ανεπιτήρητα, ώστε μετά να καρπώνονται περιουσίες και να λένε ότι είναι δικές τους.

Δεν προέβαιναν στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες που ο νόμος οριοθετεί ποιες πρέπει να είναι αυτές. Υπέστη τεράστια ζημία και το Ελληνικό Δημόσιο και η δημοτική αρχή.

Επίσης, η δίωξη αφορά και στην κλοπή νερού, αφού ακόμη και ο ίδιος ο δήμος ήταν, αβοήθητος, να μπορέσει να προστατευτεί από τους κακοποιούς που χρησιμοποιούσαν ακόμα και τα δημοτικά δίκτυα ύδρευσης για να ποτίζουν παράνομα.

Share

Τελευταία άρθρα

Δήμος Αμαρουσίου: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.

14 ώρες ago

Επιστροφή στα θρανία για τον Δήμαρχο Γλυφάδας

Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.

14 ώρες ago

Δράσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…

15 ώρες ago

Ανοιχτό θέατρο στη Νεάπολη ετοιμάζει ο Δήμος Μονεμβασίας

Υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο.

15 ώρες ago

Νέα Σμύρνη: Ο Ν. Χαρδαλιάς εγκαινίασε τις παιδικές χαρές του Άλσους

Γ. Κουτελάκης: «Οι παιδικές χαρές είναι μόνο η αρχή, καθώς με τον Ν. Χαρδαλιά στην…

16 ώρες ago

Σκάνδαλο στις Πολεοδομίες: Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς – Οι ενέργειες που είχαν γίνει

Ο Δήμος Κηφισιάς τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δρούσε…

16 ώρες ago