Σαφές μήνυμα προς τις εταιρείες κοινής ωφέλειας και τηλεπικοινωνιών έστειλε ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Γιώργος Μαρκόπουλος, αναφορικά με τις συνεχείς κακοτεχνίες και τις ασυντόνιστες παρεμβάσεις σε δρόμους που έχουν πρόσφατα ασφαλτοστρωθεί.
Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Γαλατσίου, στο πλαίσιο της μεγάλης αναβάθμισης των γειτονιών του, είχε εγκαίρως ενημερώσει γραπτώς την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΔΔΗΕ και τον ΟΤΕ για το χρονοδιάγραμμα των εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων, ζητώντας να προηγηθούν τυχόν απαραίτητες εργασίες.
Παρόλα αυτά, όπως τονίζει, «σε αρκετές περιπτώσεις οι εταιρείες αγνόησαν τον προγραμματισμό, προκαλώντας κακοτεχνίες στο νέο οδόστρωμα, αφήνοντας υλικά και μπάζα στους δρόμους και δημιουργώντας προβλήματα ακόμη και στην υδροδότηση».
Το πρόβλημα ξεπερνά τα όρια του Γαλατσίου
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί πλέον μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αφορά μεγάλο μέρος της Αττικής, με ολοένα και περισσότερους Δήμους να αντιμετωπίζουν αντίστοιχα φαινόμενα.
Με αυτή την αφετηρία, ο Γιώργος Μαρκόπουλος προγραμμάτισε συνάντηση εργασίας της ΠΕΔΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, όπου τέθηκε ξεκάθαρα το πρόβλημα του ελλιπούς συντονισμού και της απουσίας θεσμικού πλαισίου που να προστατεύει τα έργα των Δήμων.
Οι Δήμαρχοι της Αττικής έθεσαν ενιαία τρία βασικά αιτήματα:
Ο Υπουργός αναγνώρισε το εύρος του προβλήματος και δεσμεύτηκε ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα συνεχιστεί ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου κανόνων που θα εφαρμόζεται σε όλη την Αττική.
«Οι δρόμοι που πληρώνουν οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται»
Ο κ. Μαρκόπουλος, κλείνοντας την παρέμβασή του, τόνισε ότι ο Δήμος Γαλατσίου θα συνεχίσει με συνέπεια να διεκδικεί όσα είναι αυτονόητα για κάθε σύγχρονη πόλη:
«Η πόλη μας, όπως και κάθε πόλη, αξίζει σεβασμό. Και αυτό ξεκινά από την προστασία των δρόμων και των υποδομών που πληρώνουν οι πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Γαλατσίου και Προέδρου της ΠΕΔΑ Γιώργου Μαρκόπουλου:
Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…
Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.
Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.
Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…