ΔΗΜΟΙ

Ολοκληρώθηκε η 8η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση

Υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας έδειξαν οι συμμετέχοντες στην 8η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια.

Σε περιβάλλον προσομοίωσης εκτάκτων καταστάσεων και υπό τις κατευθύνσεις των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος, και των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΚΑΒ, οι εθελοντές που βρέθηκαν στο Κατράκειο Θέατρο, έφεραν σε πέρας τις αποστολές τους.

Στην τριήμερη άσκηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με την υποστήριξη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, διασωστικές ομάδες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε ρεαλιστικά σενάρια διαχείρισης κρίσεων και επιχειρήσεων διάσωσης (αστικής, ορεινής, πυρόσβεσης, νυχτερινής ταχείας ανταπόκρισης), ενισχύοντας το πνεύμα ετοιμότητας και αλληλεγγύης.

Αναφερόμενος στην σημασία της άσκησης και της ετοιμότητας αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος  Μαραγκάκης δήλωσε:

«Νιώθω πραγματικά περήφανος που ο Δήμος μας φιλοξένησε μια τόσο σημαντική άσκηση, που απέδειξε έμπρακτα τη δύναμη της συνεργασίας, της εκπαίδευσης και του εθελοντισμού.

Ευχαριστώ θερμά την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων  για την άρτια διοργάνωση, την Περιφέρεια Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη στήριξή τους, καθώς και όλους τους εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας που αφιέρωσαν χρόνο και ψυχή για το κοινό καλό.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη Διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά για την πολύτιμη συμβολή της, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Ελληνική Αστυνομία  όπως και στους αιρετούς και εκπροσώπους των δήμων και της Περιφέρειας που τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθεια αυτή. Ουσιαστική ήταν η συμβολή των εργαζομένων του δήμου μας, του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Καθαριότητας,  Πρασίνου & Περιβάλλοντος και του ανθρωπιστικού οργανισμού Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές. Η επιτυχία της 8ης Πανελλήνιας Διασωστικής Άσκησης της Ε.Δ.Ο.Κ. αποδεικνύει ότι η εκπαίδευση, η πρόληψη και η συνεργασία αποτελούν τα θεμέλια μιας κοινωνίας που είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε κρίση. Η γνώση σώζει ζωές, η συνεργασία χτίζει εμπιστοσύνη, κι ο εθελοντισμός μας ενώνει.»

Τελευταία άρθρα

Περιφέρεια Αττικής – Ιλισσός: Στην τελική ευθεία το αντιπλημμυρικό έργο σε Καλλιθέα – Μοσχάτο

Στην προχωρημένη φάση υλοποίησης εισέρχεται το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στον Ιλισσό, που αφορά τις περιοχές…

12 ώρες ago

Αγρίνιο: Τιμή στους 120 εκτελεσθέντες της Μεγάλης Παρασκευής 1944

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού τιμήθηκε στο Αγρίνιο η μνήμη των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν…

12 ώρες ago

Αγία Βαρβάρα: Πρότυπο πανελλαδικά το μοντέλο Πειραματικών Σχολείων

Σε κλίμα διαφάνειας και με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών και εκπαιδευτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στην Αγία…

12 ώρες ago

Καλαμαριά: Μηνύσεις για παράνομη απόρριψη μπαζών στον Φοίνικα – Εντατικοί έλεγχοι και «μηδενική ανοχή»

Σε άμεσες νομικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς κατά δύο ατόμων που εντοπίστηκαν να απορρίπτουν…

12 ώρες ago

Ελληνικό – Αργυρούπολη: Πρωτοπορία με esports αρένα και δυναμική είσοδο στη νέα ψηφιακή εποχή

Σαφές μήνυμα στήριξης στη νέα γενιά και στις σύγχρονες μορφές αθλητισμού και τεχνολογίας στέλνει ο…

12 ώρες ago

Σύγκρουση για τον τουρισμό στην Αθήνα: Αντιπαράθεση Κεφαλογιάννη – Δούκα

Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η συζήτηση για τις επιπτώσεις του τουρισμού στην Αθήνα, με φόντο…

13 ώρες ago