Η κυβέρνηση οφείλει να αποδώσει τα χρήματα που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση, τόνισε σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, επισημαίνοντας, ότι, παρά τις θετικές εξελίξεις αναφορικά με τους ΚΑΠ και το τέλος ταφής, τα χρήματα υπολείπονται αυτών που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι δήμοι, βάση δίκαιης κατανομής.
Παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο των ΟΤΑ Α’ βαθμού, ο Θόδωρος Αμπατζόγλου έκανε λόγο για ζήτημα υπαρκτό θέμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται με αντιπολιτευτικό σκοπό, αφού διαχρονικά και ανεξαρτήτως κυβέρνησης οι διεκδικήσεις και τα παράπονα των δήμων ήταν ανάλογα.
Μάλιστα έκανε έκκληση στους συναδέλφους του, κατά τη διάρκεια των εργασιών του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, να μην προβάλουν τα αιτήματά τους «σταμπαρισμένα με κομματική σημαία», γιατί δεν θα καταλήξουν πουθενά.
Επίσης, επαναλαμβάνοντας ότι και στο Σύνταγμα αναφέρεται σαφώς, πως κάθε μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην Αυτοδιοίκηση, συνεπάγεται και πόρους, σημείωσε ότι σήμερα, εισπράττονται χρήματα για λογαριασμό των δήμων, από τα οποία τα μισά τα κρατάει το Πράσινο Ταμείο και τα άλλα η ΑΑΔΕ.
Ειδικότερα διερωτήθηκε πού είναι τα χρήματα από το τέλος παρεπιδημούντων, το τέλος διαμονής, τα ΤΑΠ, τον φόρο πετρελαιοειδών, το τέλος ανθεκτικότητας, τον ΚΟΚ και άλλα.
“Τα χρήματα αυτά” είπε ο δήμαρχος Αμαρουσίου “είναι ανάσα για τους δήμους, τους εργαζόμενους και τους πολίτες που εκπροσωπούμε”.
Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…
Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…
Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.
Η υπηρεσία τίθεται πλέον ξανά σε καθημερινή βάση στη διάθεση του κοινού, πλήρως στελεχωμένη και…