ΔΗΜΟΙ

Αλεξανδρούπολη: Δωρεά ύψους 330.000 ευρώ στο Δήμο από ΔΕΣΦΑ, Senfluga & Gastrade

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης προχώρησαν η ΔΕΣΦΑ, η Senfluga και η Gastrade, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους υλοποιώντας συνολική δωρεά ύψους περίπου 330.000 ευρώ με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και την αναβάθμιση σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Με οδηγό τη δέσμευση για τη δημιουργία σύγχρονων και εμπνευσμένων χώρων για τη νεολαία της Αλεξανδρούπολης, η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των τοπικών σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, μέσα από την ανακατασκευή τριών προαυλίων νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης, καθώς και την ανακαίνιση έξι σχολικών αθλητικών κέντρων, τα οποία εξυπηρετούν συνολικά οκτώ εκπαιδευτικές μονάδες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την τοποθέτηση συνθετικού δαπέδου, κατάλληλου για όλα τα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ κ.ά.), στα υπαίθρια γήπεδα, δημιουργώντας ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς χώρους για φυσική δραστηριότητα και αναψυχή, που θα ωφελήσουν περισσότερους από 3.000 μαθητές.

Η κοινή πρωτοβουλία επεκτείνεται επίσης στην ενίσχυση της ασφάλειας και ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας, μέσω της δωρεάς δύο πλήρως εξοπλισμένων πολυλειτουργικών οχημάτων 4×4 (Toyota Hilux Comfort TSS Extra Cab) προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Κάθε όχημα είναι εξοπλισμένο με αυτόνομο σύστημα πυρόσβεσης, εκχιονιστική λεπίδα και διανομέα αλατιού, επιτρέποντας στις τοπικές αρχές να ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά σε πυρκαγιές, πλημμύρες, έντονες χιονοπτώσεις και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, οι τρεις εταιρείες χρηματοδότησαν την προμήθεια ενός 9θέσιου βαν (Nissan Primstar NV 300 Combi), το οποίο θα λειτουργεί ως κινητό κέντρο συντονισμού και επιχειρήσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το όχημα αυτό θα ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ικανότητα συντονισμού της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, επιτρέποντας την ταχεία μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού όπου υπάρχει ανάγκη.

Τα οχήματα αυτά θα υποστηρίζουν επίσης επιχειρήσεις εκκένωσης, μεταφοράς εξοπλισμού και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια κρίσεων, ωφελώντας άμεσα πάνω από 100.000 κατοίκους.

Τελευταία άρθρα

4.27 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό υποδομών στους ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων & Πηνειού

Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

2 ώρες ago

Χαλκίδα: Σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των αγωγών στα Αγάλματα

Συνεχείς έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

2 ώρες ago

Η Βουλή στηρίζει το ακριτικό Καστελλόριζο

Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Υψηλάντη, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Διάσκεψη των…

3 ώρες ago

ΥΠΕΝ: 123 εκ. ευρώ για ορεινά αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλία & Φθιώτιδα

1.300 έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των υδάτων και την προστασία από ακραία καιρικά…

3 ώρες ago

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σερρών

Κοινός στόχος ο συντονισμός του Δήμου, της αθλητικής κοινότητας και της Πολιτείας, για τη διασφάλιση…

3 ώρες ago

Κάρπαθος: Αποκατάσταση Στατικής Επάρκειας 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Πηγαδίων

Ο Δήμος Καρπάθου εργάζεται ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Καρπάθου να βρίσκονται σε…

4 ώρες ago