Μια έντονη νεροποντή διάρκειας 30 λεπτών ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει και να κλείσει ξανά η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Camping Blue Bay στην ανατολική είσοδο του Αγίου Κωνσταντίνου. Χωρίς να είναι αρμοδιότητα του Δήμου Καμένων Βούρλων, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, Ηλίας Κυρμανίδης, επενέβησαν μηχανήματα έργου του Δήμου, ούτως ώστε να αποκατασταθεί, έστω και προσωρινά, το πρόβλημα και να δοθεί στην κυκλοφορία και πάλι ο δρόμος.
Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, αυτό συμβαίνει επαναλαμβανόμενα, επειδήμ ετά την κατασκευή του ΠΑΘΕ από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ουδέποτε εκτελέστηκε το συνοδό υποέργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αντί αυτού κατασκευάστηκε μια υπόγεια διάβαση κι ένας εργοταξιακός δρόμος (σήμερα αγροτικός) που σε κάθε βροχόπτωση λειτουργούν ως αγωγοί διέλευσης των όμβριων υδάτων από το βουνό με κατεύθυνση τη θάλασσα. Η απουσία έργου επιτρέπει όλο τον όγκο των νερών της βροχής να διασχίζουν άναρχα και βίαια τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με άμεση συνέπεια τη διακοπή της κυκλοφορίας και δυνητικό ενδεχόμενο τον κίνδυνο οδηγών, επιβατών και οχημάτων.
Τέλος, ο κ. Κυρμανίδης επεσήμανε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να γίνεται αποδεκτή, τονίζοντας πως «αύριο το πρωί επικοινωνούμε άμεσα τόσο με την πολιτική όσο και με την υπηρεσιακή ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών & Δικτύων και ζητάμε να ενσκύψουν άμεσα στο πρόβλημα, να σχεδιάσουν, να χρηματοδοτήσουν και να κατασκευάσουν το απαιτούμενο έργο για την οριστική επίλυση του προβλήματος».
Την πάγια και σταθερή θέση του αναφορικά με την προστασία και την αποκατάσταση των δασικών…
Στην κυκλοφορία παραδίδεται από τις 10 Αυγούστου η Παλαιά Λεωφόρος Ποσειδώνος, μετά το πέρας των…
Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code έχουν κηρυχθεί για σήμερα από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και…
Στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία συμμετείχε ο δήμος Παιονίας,…
Επιπλέον κίνητρο για τους μαθητές να στοχεύσουν ψηλότερα αποτελεί, σύμφωνα με τα στελέχη της δημοτικής…
Τα έργα βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού Αθλητικού κέντρου της πόλης, ήταν το αντικείμενο…