ΔΗΜΟΙ

Κομοτηνή: Ενδιαφέρον του Δήμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής με θέμα τον έλεγχο τήρησης του Ν. 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κίμων Λεχούδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας, Αποκομιδής και Ανακύκλωσης, Νίκος Στεργιάδης, ο υπεύθυνος περισυλλογής αδέσποτων, Θεόφιλος Πανώτας, καθώς και ο Υποδιοικητής και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής.

Συμφωνήθηκε η καθημερινή συνεργασία Δήμου και Αστυνομικού Τμήματος και η άμεση έναρξη δράσεων ελέγχου για ιδιόκτητα ζώα. Δημιουργείται μικτή ομάδα ελέγχου (Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής – Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τη συμμετοχή και του κτηνιάτρου του Δήμου), η οποία θα πραγματοποιεί ελέγχους σε δεσποζόμενα ζώα ως προς τη σήμανση και τον εμβολιασμό τους. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την πόλη της Κομοτηνής και θα επεκταθούν στους οικισμούς, ενώ από τη νέα χρονιά θα περιλαμβάνουν και τη στείρωση.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές αποφάσισαν:
✅ Την υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας (αφίσες, φυλλάδια, δημοσιεύσεις) για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων.
✅ Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
✅ Συνδιοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ: Επικράτηση Κυρίζογλου στο συνέδριο της Καλαμάτας – Καταγγελίες Δούκα για νοθεία και πρωτοφανής ένταση στην ψηφοφορία

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα, με τον δήμαρχο…

13 ώρες ago

Με κοινό αίτημα την οικονομική ενίσχυση των δήμων ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Με την κατάθεση τριών ψηφισμάτων, παρά τις εκκλήσεις για ενότητα, αλλά με κοινό αίτημα την…

15 ώρες ago

Αυστηρή κριτική στο ΥΠΕΝ από τον Γιώργο Παπαναστασίου

Κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ενεργειακό κόστος και τη χρηματοδότηση των δήμων άσκησε…

16 ώρες ago

Ο ρόλος των δήμων απέναντι στην στεγαστική κρίση

Για τον ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ζήτημα της Κοινωνικής Συνοχής, μίλησε στο συνέδριο της…

18 ώρες ago

Στο έργο BREATH η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην 1η Συνεδρίαση του ευρωπαϊκού έργου «BREATH» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας…

18 ώρες ago

Υποψήφιο για τον τίτλο «Παγκόσμια Περιφέρεια Γαστρονομίας 2028» το Ν. Αιγαίο

Τρία νησιά θα επισκεφθούν τα μέλη της διεθνούς κριτικής επιτροπής, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της…

19 ώρες ago