Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεκίνησε η συγκομιδή ελιών από τα δέντρα που είναι φυτεμένα σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Στόχος της δράσης είναι η παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου, το οποίο θα αξιοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς.
Την Τρίτη (4/11), συνεργείο του δήμου άπλωσε ελαιόπανα και συνέλεξε ελιές από τα δέντρα της οδού Αγγελάκη, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μιλώντας στο thestival.gr, ανέφερε ότι ο Δήμος είναι πιστός στο ετήσιο ραντεβού συλλογής ελαιολάδου από τις περίπου 600 ελιές της πόλης. «Πέρυσι παρήχθησαν περίπου 150 κιλά λάδι, τα οποία διατέθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο, και φέτος θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία», τόνισε. Ο δήμαρχος υπογράμμισε επίσης ότι η δράση έχει και οικολογικό μήνυμα, δείχνοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης του αστικού πρασίνου για την παραγωγή τροφίμων.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αστικού Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, Βασίλης Διαμαντάκης, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία επαναλαμβάνεται μετά την περσινή επιτυχία. «Την προηγούμενη χρονιά, οι δημοτικές υπηρεσίες συγκέντρωσαν περίπου 1.300 κιλά ελιές, αποδίδοντας περίπου 150 λίτρα ελαιολάδου», ανέφερε.
Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συνεχείς έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Υψηλάντη, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Διάσκεψη των…
1.300 έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των υδάτων και την προστασία από ακραία καιρικά…
Κοινός στόχος ο συντονισμός του Δήμου, της αθλητικής κοινότητας και της Πολιτείας, για τη διασφάλιση…
Ο Δήμος Καρπάθου εργάζεται ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Καρπάθου να βρίσκονται σε…