ΔΗΜΟΙ

Δούκας κατά θεοδωρικάκου για τις αρμοδιότητες των ΟΤΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ο δήμαρχος της Αθήνας, κατηγορώντας τον Τάκη Θεοδωρικάκο ότι ζει εκτός πραγματικότητας.

Ο Χάρης Δούκας, αντιδρώντας στις δηλώσεις του υπουργού για το ζήτημα των ηλεκτρικών πατινιών, που έχουν ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις για θέματα ασφάλειας, τόνισε ότι η κυβέρνηση συρρικνώνει συστηματικά τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης

Συγκεκριμένα, ο Δήμος αφήνει αιχμές για έλλειψη συντονισμού μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκου και της Υφυπουργού κ. Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας ότι «η Αθήνα δεν είναι υποκατάστημα του Υπουργείου».

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος της Αθήνας:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται να ζει σε διαφορετική πραγματικότητα. Μιλά για «συρρικνωμένη αντίληψη» για την Αυτοδιοίκηση του Δημάρχου Αθηναίων, όταν η ίδια η κυβέρνησή του είναι αυτή που συρρικνώνει συστηματικά τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης και ειδικά του Δήμου Αθηναίων. Όπως όλα δείχνουν ο κ. Θεοδωρικάκος μάλλον αισθάνεται Υπουργός σε κυβέρνηση άλλης χώρας.

Αντί να συντονιστεί με την Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου, ο ένας «στοχοποιεί» τον Δήμο και η άλλη ζητά ρυθμίσεις που είτε είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης, είτε έχουν ήδη προχωρήσει από τον Δήμο. Θα τους προτείναμε – για αρχή – να διαβάσουν την απάντηση του Δήμου, ώστε να ευθυγραμμιστούν μεταξύ τους, τουλάχιστον στα βασικά.

Για τη διευκόλυνσή τους:

– Η δημόσια διαβούλευση στο τελικό σχέδιο του Δήμου για τα πατίνια, έχει αναρτηθεί εδώ και αρκετές ημέρες στο site του Δήμου Αθηναίων και σύντομα ολοκληρώνεται. Ούτε γι’ αυτό δεν φρόντισαν να ενημερωθούν. Αμέσως μετά την ενσωμάτωση τυχόν σημαντικών προτάσεων από την διαβούλευση, το τελικό σχέδιο θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα εφαρμοστεί.

– Η κυβέρνηση ήταν αυτή που επέλεξε να αφήσει το θέμα με στοιχειώδεις ρυθμίσεις επί πέντε χρόνια και τώρα υποκριτικά εντοπίζει ευθύνες στους Δήμους.

Και μιας και μιλάμε για αρμοδιότητες, ας μας απαντήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, αν μετά την ίδρυση μιας εταιρείας, τα οχήματα της τίθενται αυτομάτως σε κυκλοφορία στον δημόσιο χώρο, χωρίς καμία άδεια λειτουργίας ή κυκλοφορίας.

Αν κάποιοι αναζητούν «άλλον Δήμαρχο» για να φορτώσουν τις δικές τους παραλείψεις, ενημερώνουμε ότι η Αθήνα δεν είναι υποκατάστημα του Υπουργείου. Είναι πόλη με Αυτοδιοίκηση, σχέδιο και λογοδοσία προς τους πολίτες – όχι προς την εκάστοτε επικοινωνιακή ανάγκη της κυβέρνησης».

Τελευταία άρθρα

Λ. Κυρίζογλου: Οι Δήμοι χρειάζονται 5,5 δις το χρόνο, για «να μην μπαίνουν μέσα»

Στα οικονομικά των δήμων όλης της χώρας, όποως αυτά αποτυπώνονται στην πρώτη στα Αυτοδιοικητικά χρονικά,…

3 λεπτά ago

Μήνυμα Δ. Καφαντάρη για τις δασικές πυρκαγιές

Στις βασικές προτεραιότητες της γνωμοδότησης, που του έχουν ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, για…

21 λεπτά ago

Τροποποίηση έργων και προϋπολογισμού στο ΠΕΣΥ Αττικής

Με τηλεδιάσκεψη και 13 θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, η…

35 λεπτά ago

Νότιο Πήλιο: Δήμος εναντίον ΔΕΔΔΗΕ για την πλήρη διακοπή κυκλοφορίας

Άμεση ανάκληση της απόφασης για την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό Αργαλαστής-Πλατανιά και…

15 ώρες ago

Oλοκληρώθηκε το «Piraeus Beach Handball 2026»

Ο Πειραιάς στο επίκεντρο του ελληνικού beach handball.

15 ώρες ago

Χαλκίδα: Εγκαινιάζεται το νέο περιβαλλοντικό Πάρκο Ελευθερίας

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση συνολικού προϋπολογισμού 3.195.710,32 ευρώ.

15 ώρες ago