ΔΗΜΟΙ

Σταθμός παροχής νερού τύπου “meetpat” στο κέντρο της Καλαμάτας

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Τοπικής Πράσινης Συμφωνίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Καλαμάτας με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), τοποθετήθηκε, σε πεζοδρόμιο επί της οδού Αριστομένους, σταθμός παροχής νερού τύπου “meetpat” εξωτερικού χώρου. Η εν λόγω Τοπική Πράσινη Συμφωνία έρχεται σε συνέχεια συμμετοχής του Δήμου στην πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge (ICC).

Με τους σταθμούς παροχής νερού τύπου “meetpat” δίνεται η δυνατότητα παροχής νερού με αισθητήρες σε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια.

Όλοι οι σταθεροί διαφημιστικοί σταθμοί παροχής νερού “meetpat” εξωτερικού χώρου παρέχονται με έξυπνο μετρητή νερού IoT (internet of things). Παράλληλα, υπάρχει πλατφόρμα διαχείρισης του σταθμού (meetpat application), κάτι που επιτρέπει να καταγράφεται η χρήση κάθε σταθμού ή να λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα (όταν συνδεόμαστε) με πρακτικά δεδομένα για την παρακολούθηση της απόδοσης και την παρακολούθηση της χρήσης τους, π.χ. πόσα αντίστοιχα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού εξοικονομήσαμε από την χρήση ή/και πόσο μειώσαμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO₂).

Ο στόχος είναι να υπάρξουν περισσότερα σημεία ελεύθερης παροχής καθαρού νερού βρύσης για χρήση απ’ όλους τους πολίτες. Η χρήση του συστήματος W.A.T.E.R. επιτρέπει στους πολίτες και τους τουρίστες να γεμίζουν τα μπουκάλια τους με πόσιμο νερό σε διάφορα σημεία της πόλης, και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης.

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

9 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

12 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

12 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

13 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

13 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

13 ώρες ago