ΔΗΜΟΙ

Δήμος Χαϊδαρίου: Κλείνει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ – Καταδικάζει την απόφαση ο Μιχάλης Σελέκος

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, εξέφρασε την αντίθεσή του και αγανάκτησή του για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην πόλη, το οποίο έγινε γνωστό αιφνιδιαστικά μέσω χαρτιού που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του καταστήματος, ενημερώνοντας ότι από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η εξυπηρέτηση θα γίνεται στο υποκατάστημα του Αιγάλεω. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τους χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνταν στο Χαϊδάρι, καθώς η απουσία υποκαταστήματος δυσκολεύει την πρόσβαση στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ και αυξάνει σημαντικά την ταλαιπωρία στο υποκατάστημα του Αιγάλεω λόγω μεγαλύτερου φόρτου εργασίας.

Η απόφαση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό «εξορθολογισμού» και «εξοικονόμησης πόρων», που οδηγεί σε κλείσιμο δεκάδων υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζει ο κ. Σελέκος, κατηγορώντας τόσο την τρέχουσα όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν λειτουργούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά το κέρδος.

Ο δήμαρχος καταλήγει απαιτώντας να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα ΕΛΤΑ και να στελεχωθούν επαρκώς με μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Χαϊδάρι:

«Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου με οργή και αγανάκτηση καταδικάζει το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην πόλη μας. Αιφνιδιαστικά, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο των ΕΛΤΑ, με ένα χαρτί που θυροκολλήθηκε στην πρόσοψη του υποκαταστήματος, το οποίο αναφέρει πως από Δευτέρα 3 Νοεμβρίου θα εξυπηρετούνται στο υποκατάστημα του Αιγάλεω.

Θεωρούμε πως η εξέλιξη αυτή επηρεάζει αρνητικά τους χιλιάδες συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για μια αναγκαία υπηρεσία, η απουσία της οποίας από την πόλη μας θα κάνει πιο δυσπρόσιτη την πρόσβαση σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ προκειμένου να εξυπηρετηθεί κάποιος, ενώ θα αυξήσει σημαντικά και την ταλαιπωρία στο ίδιο το υποκατάστημα, αφού θα υπάρχει πλέον πολύ μεγαλύτερος φόρτος εργασίας.

Μια εξέλιξη που εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό «εξορθολογισμού» και «εξοικονόμησης πόρων», αφού κλείνουν δεκάδες υποκαταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, καθώς με ευθύνη και της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων τα ΕΛΤΑ δεν λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κόσμου, αλλά με γνώμονα το κέρδος. Για ακόμα μια φορά δυστυχώς επιβεβαιώνεται πως για ό,τι αφορά τις ανάγκες του λαού μας «δεν υπάρχουν χρήματα» και επιστρατεύεται κάθε είδους «εξορθολογισμός», αλλά για στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε τρόπο τα δισεκατομμύρια δίνονται χωρίς σταματημό.

Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, αλλά αντιθέτως να στελεχωθούν επαρκώς με μόνιμο προσωπικό, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών».

Τελευταία άρθρα

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

2 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

2 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

3 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

3 ώρες ago

Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι

Έκκληση στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, απευθύνει και…

3 ώρες ago

Συνεχή τα κρούσματα δολιοφθοράς στο δήμο Ζίτσας

Με μηνύσεις απαντά στα αλλεπάλληλα περιστατικά δολιοφθοράς που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Δημαρχείου…

3 ώρες ago