ΔΗΜΟΙ

Κιλκίς: εγκατάλειψη επικίνδυνων βιοκτόνων σε κοινόχρηστη περιοχή

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς για την εγκατάλειψη επικίνδυνων βιοκτόνων σε κοινόχρηστη περιοχή του Λεβεντοχωρίου καθώς άγνωστοι έριξαν ισχυρά βιοκτόνα (εντομοκτόνα), επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, κοντά στο ρέμα του οικισμού.

Οι ποσότητες των βιοκτόνων βρέθηκαν σε συσκευασίες πολλών βαρελιών, άναρχα πεταμένων, δίπλα σε απορρίμματα και εκπέμπουν μια πολύ δυσάρεστη οσμή στον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εγκαταλειφθείσες ποσότητες συνιστούν την πρώτη ύλη για την παρασκευή βιοκτόνων, έχουν λήξει από το 2010 και η χρήση τους απαγορεύεται βάσει κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορηθείς την παράνομη απόρριψη των επικίνδυνων ουσιών από τοπικό σύμβουλο του Λεβεντοχωρίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία ενώ συγχρόνως ενημέρωσε για το συμβάν τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Τμημάτων Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς, όπου υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

Παράσταση στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς έκανε και ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, και κοινοποίησε την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Κιλκίς με το σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Ο χώρος όπου βρέθηκαν εκτεθειμένες οι ποσότητες των βιοκτόνων έχει σημανθεί και έχει απαγορευθεί αυστηρά η διέλευση των πολιτών. Ο Δήμος Κιλκίς απευθύνει πρόσθετη σύσταση για την ασφάλεια των πολιτών να μην πλησιάζουν την περιοχή. Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή έχει παρατηρήσει κάποια ύποπτη κίνηση στον χώρο να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς.

Τελευταία άρθρα

Κλείνει και στην Ικαρία κατάστημα των ΕΛΤΑ – Παρέμβαση του Δημάρχου

Φ. Καρούτσος: "Τα ΕΛΤΑ για 10ετίες συνυφάνθηκαν με την εξυπηρέτηση και την ίδια την ιστορία…

3 ώρες ago

Άγ. Νικόλαος: Πρόταση χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Κρήτης για την ίδρυση ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Κατατίθεται στην Περιφέρεια Κρήτης από το Δήμο Αγίου Νικολάου η πρόταση για τη χρηματοδότηση Κέντρου…

4 ώρες ago

Η Καλαμάτα διεκδικεί τον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας

Ο Δήμος Καλαμάτας και το Συμβούλιο Νεολαίας στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας,…

4 ώρες ago

Προχωρά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αμαρύνθου – Υπογράφηκε η σύμβαση για τη β’ φάση του έργου

Η πρώτη φάση της ανάπλασης έχει ήδη αποδώσει ένα ιδιαίτερα θετικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα

5 ώρες ago

Φολέγανδρος: Αναβάθμιση υποδομών με έργα ουσίας

Συνεχής αναβάθμιση των υποδομών για τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.

5 ώρες ago

Δήμος Ηρακλείου: Πλεόνασμα 3,5 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό του 2024

Πλεόνασμα ύψους 3.500.000 ευρώ και ταμειακό υπόλοιπο άνω των 18 εκατ. ευρώ καταγράφεται στον ισολογισμό…

5 ώρες ago