Το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου προσέλκυσε το νέο φεστιβάλ ΔΗΛΑRTΒΕΡΗ που πραγματοποιήθηκε από το δήμο Πειραιά στο πάρκο Δηλαβέρη.

Ο ιστορικός χώρος του παλιού εργοστασίου Δηλαβέρη «ξύπνησε» ξανά μέσα από ένα πολύχρωμο μωσαϊκό εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών και μουσικών δράσεων.

Από το πρωί, το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, που προσέφεραν στιγμές ψυχαγωγίας και δημιουργίας.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε αφηγήσεις, κουκλοθέατρο, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια φιγούρας και παραδοσιακά παιχνίδια, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και ιστορίες από την πόλη και την σχέση της με τη θάλασσα.

Μιλώντας για το νέο φεστιβάλ, ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Το φεστιβάλ ΔΗΛΑRTΒΕΡΗ έδωσε ζωή  σε έναν χώρο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Πειραιά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε το πάρκο Δηλαβέρη να μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, σε έναν χώρο ανοιχτό, φιλόξενο και γεμάτο πολιτισμό. Η ανταπόκριση του κόσμου έδειξε πως υπάρχει ανάγκη για τέτοιες πρωτοβουλίες, που προσφέρουν χαρά και ψυχαγωγία. Θέλω να συγχαρώ τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Χατζηαλέξη για τη διοργάνωση και να ευχαριστήσω τους συλλόγους και τις ομάδες που συμμετείχαν, προσφέροντας δημιουργικότητα, κέφι και μεράκι.  Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να στηρίζει και να αναπτύσσει δράσεις που δίνουν ζωή στις γειτονιές του, επενδύοντας στον πολιτισμό, γιατί πιστεύουμε πως ο πολιτισμός ανήκει σε όλους».

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και χρηματοδοτήθηκαν  από πόρους του Ε.Π. «Αττική 2021-2027» (ΕΣΠΑ) μέσω της Ο.Χ.Ε. Δήμου Πειραιά.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης «Τουριστική Προβολή Δήμου Πειραιά», του Προγράμματος «Αττική» ΕΣΠΑ 2021-2027.