Μοναδικό θέμα τον ορισμό χώρου ταφής των ζώων που θανατώθηκαν λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, με σκοπό να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον και να μην απειληθεί η δημόσια υγεία, έχει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτικής Αχαΐας που συγκαλείται επειγόντως.
Στη συνεδρίαση, ο δήμαρχος της πόλης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, θα εκφράσει την αντίθεσή του στον ορισμό χώρου υγειονομικής ταφής νεκρών ζώων και ζωικών υποπροϊόντων εντός των ορίων του Δήμου, όπως αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Όπως τονίζεται, η εφαρμογή της σχετικής απόφασης της Αποκεντρωμένης ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή αναφέρει:
«Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, συγκαλεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος με μοναδικό θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης ενάντια στον ορισμό χώρου υγειονομικής ταφής νεκρών ζώων και ζωϊκών υποπροϊόντων στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας».
Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, διότι η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης μπορεί να επιφέρει άμεσα σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Το ζήτημα ανέκυψε μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ορίσει χώρο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για την ταφή των νεκρών ζώων από την ευλογιά, χωρίς να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του απέναντι σε αυτή την απόφαση, η οποία ελήφθη παρά την ξεκάθαρη άρνηση και αντίθεση που ο ίδιος έχει διατυπώσει τόσο εγγράφως, όσο και προφορικώς προς όλες τις αρμόδιες αρχές».
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…
"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.
Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…
To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…
Περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού στον νομό Φλώρινας.
Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.