Οι Μικροί φίλοι του βιβλίου θα συναντιούνται και φέτος, κάθε μήνα, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να διαβάζουν, να παίζουν και να γνωρίσουν από κοντά καταξιωμένους συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας.
Οι Λέσχες Ανάγνωσης χωρίζονται σε δύο τμήματα: το πρώτο για ηλικίες 4-5 ετών (παιδιά νηπιαγωγείου) και το δεύτερο για ηλικίες 6-8 ετών (Α έως Γ Δημοτικού).
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους -ασφαλώς δωρεάν- μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρουν στο https://forms.gle/z862QRktM6Ha9vQH9. Εντός της φόρμας υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και το πρόγραμμα και για τις δύο Λέσχες.
Ειδικότερα, όπως εξηγεί η εντεταλμένη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη δημοτική σύμβουλος, Εύη Κουλούρη, σε κάθε συνάντηση τα παιδιά διαβάζουν από ένα βιβλίο, συχνά παρέα με τον/την συγγραφέα του. Ακολούθως έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους για τα μηνύματα. Η συνάντηση περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, επάνω στη θεματολογία του εκάστοτε βιβλίου. Επειδή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
«Για ακόμα μια χρονιά οργανώνουμε και παρέχουμε στα παιδιά της πόλης μας τις Λέσχες Ανάγνωσης, ένα πρόγραμμα της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης για το οποίο είμαστε τρομερά υπερήφανοι. Σε έναν ψηφιακό κόσμο προσπαθούμε να διατηρήσουμε την αγάπη για το βιβλίο και να την καλλιεργήσουμε στις μικρές ηλικίες, Χαιρόμαστε που κάθε χρονιά οι θέσεις στις Λέσχες μας τραβούν το ενδιαφέρον τόσο πολλών παιδιών και γεμίζουν με χαμόγελα και όμορφες αναμνήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.
Μια δράση που προέρχεται από την πρωτοβουλία του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της…
Ο Σταθμός θα λειτουργεί στα Δημοτικά Ιατρεία Αγίου Δημητρίου (Θεσσαλίας 10), προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες.
Τo 1o Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου κάθε γειτονιά γίνεται πιο όμορφη όσο την ανακαλύπτουμε με ποδήλατο.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, ανακοίνωσε ότι, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκινά…
Βασικός στόχος είναι η σύνδεση, ανάδειξη και προβολή των Αρχαίων Ασκληπιείων διεθνώς, ως κοιτίδων ιατρικού,…
Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, συμμετείχε ως ομιλητής στο 1ο «Piraeus Career Pathways 2025», την…