ΔΗΜΟΙ

Στον Άλιμο ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Προχωράμε με σχέδιο σε έργα που αλλάζουν την Αττική»

Στον Άλιμο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί και στους 66 Δήμους του Λεκανοπεδίου, με στόχο την παρακολούθηση της πορείας των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και τον προγραμματισμό των επόμενων παρεμβάσεων.

Κατά τη σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Αλίμου, παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών, εξετάστηκε η πρόοδος σημαντικών έργων υποδομής, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Επανεκκίνηση του αντιπλημμυρικού έργου στην οδό Κανάρη
Το μεγάλο έργο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή της οδού Κανάρη, συνολικού προϋπολογισμού 3,77 εκατ. ευρώ, εισέρχεται σε φάση επανεκκίνησης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και καλύπτει ένα ευρύ δίκτυο δρόμων, από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος έως τη Θεομήτορος.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την αυτοψία του στο σημείο, τόνισε τη σημασία της αντιπλημμυρικής θωράκισης, ειδικά υπό το φως των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια παρακολουθεί στενά την πρόοδο των εργασιών ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Αναβάθμιση οδικού δικτύου και βελτίωση προσβασιμότητας
Σε τελικό στάδιο πριν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης βρίσκεται το έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου του Δήμου Αλίμου, προϋπολογισμού 2,48 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Το έργο προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων, ενίσχυση σήμανσης και φωτισμού και αναβάθμιση κόμβων, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της προσβασιμότητας, ειδικά για άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα.

Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις σε σχολικές μονάδες
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενεργειακής και βιοκλιματικής αναβάθμισης σχολικών μονάδων του Αλίμου, συνολικού προϋπολογισμού 2,36 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μέσω του ΣυΔΝΑ.

Οι παρεμβάσεις αφορούν έντεκα σχολεία της πόλης, μεταξύ των οποίων το 1ο και 2ο Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό, και περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά συστήματα, αντλίες θερμότητας, φωτισμό LED και συστήματα σκίασης.

Κατά την επίσκεψή του στο 1ο Λύκειο Αλίμου, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης σε ενεργειακά αποδοτικά σχολεία, «ως επένδυση στο ίδιο το μέλλον των παιδιών και της κοινωνίας».

«Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή» – Έργο στο τελικό στάδιο
Πάνω από 90% ολοκληρωμένο είναι το έργο της «Πράσινης Πολιτιστικής Διαδρομής», που στοχεύει στην αναζωογόνηση του αστικού ιστού και τη σύνδεση πολιτιστικών και κοινόχρηστων χώρων.

Η διαδρομή δημιουργεί νέους χώρους πρασίνου και περιπάτου, αναδεικνύοντας την πολιτιστική ταυτότητα και το φυσικό περιβάλλον της πόλης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Άλιμο, μια πόλη που συνεχώς αναβαθμίζεται», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη είναι εξαιρετική. Δεν επιδιώκουμε απλώς διακηρύξεις, αλλά μετρήσιμα αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή, έχουμε επιλέξει να είμαστε παρόντες δίπλα στους ανθρώπους της Αττικής».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο στρατηγικό σχέδιο έργων της Περιφέρειας, σημειώνοντας:
«Από τις 3 Δεκεμβρίου 2024 έχουμε χαράξει έναν σαφή οδικό χάρτη για 281 μεγάλα έργα σε όλη την Αττική, με στόχο να φτάσουμε τα 300 έως το 2028. Θέλουμε οι πολίτες να γνωρίζουν τι έργα γίνονται, πότε ολοκληρώνονται και ποιος είναι υπεύθυνος. Κρινόμαστε από τα αποτελέσματα – και αυτό είναι η δέσμευσή μας».

Η θέση του Δημάρχου Αλίμου
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης τόνισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής:
«Η συνεργασία μας είναι διαρκής, ουσιαστική και βασισμένη στην εμπιστοσύνη. Έχουμε μπροστά μας σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την πόλη και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια Αττική ανθρώπινη, σύγχρονη και λειτουργική».

Παρόντες στη σύσκεψη
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Τζίνα Αδαμοπούλου, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη, καθώς και στελέχη του Δήμου, ανάμεσά τους οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Αντωνάκης, Νικόλαος Αλβανός, Γεώργιος Μακαριγάκης, Θεοδώρα Σύρμα, Μαρία Ξένου, Ιωάννης Μαριόλης, Δημήτριος Βρεττός, Κανέλλα Πατεροπούλου, η εντεταλμένη σύμβουλος Δέσποινα Κασάπα και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Στέλιος Σωτήρχος.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

11 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

11 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

12 ώρες ago