Nέα Πεντέλη: Παραδόθηκε στους πολίτες το Κλειστό Γυμναστήριο
Σε εξέλιξη και η φύτευση των καμμένων περιοχών.

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Πεντέλης, βρέθηκαν στο επίκεντρο δύο έργα που σηματοδοτούν τη νέα εποχή για την πόλη: Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Πεντέλης, που αποκαταστάθηκε μετά την περσινή πυρκαγιά και τα εκτεταμένα έργα αναδάσωσης που προχωρούν στο βουνό.
Το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Πεντέλης, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς στη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2024, παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο στους πολίτες. Το έργο υλοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, με ευθύνη και χορηγία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία ολοκλήρωσε μέσα σε έξι μόλις μήνες ένα νέο, σύγχρονο, ενεργειακά αποδοτικό και πλήρως εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο, έτοιμο να φιλοξενήσει ξανά τη νεολαία και τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τη δήμαρχο Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, συνομίλησε με αθλούμενους και προπονητές και συνεχάρη όσους εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στις αναδασωτέες εκτάσεις της Νέας Πεντέλης, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης και φύτευσης που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη φύτευση 990.000 δενδρυλλίων, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο αναδάσωσης της Αττικής, το οποίο προβλέπει την αναγέννηση των δασών με τη φύτευση 2,5 εκατομμυρίων δέντρων έως το 2026.