Ακυβέρνητος και χωρίς αποφάσεις ακόμη και για τα βασικά ζητήματα της πόλης παραμένει ο δήμος Ναυπλίου, με την… στα χαρτιά μόνο, διοικούσα παράταξη να έχει χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο που συνεχώς αναβάλει τις συνεδριάσεις του.
Τόσο οι αποχωρήσεις στελεχών της παράταξης του δημάρχου, όσο και η εμφανής αδιαφορία μεγάλης μερίδας των εκλεγμένων συμβούλων, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη θεσμική και ουσιαστική λειτουργία του δήμου, αφού τα ΔΣ δεν πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης απαρτίας.
Εμφανώς ενοχλημένος από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και στους ανεξάρτητους, πλέον δημοτικούς συμβούλους για απαξίωση του θεσμού και προσβολή των πολιτών.
Με αφορμή την αναβολή και του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, ο Δ. Ορφανός δήλωσε:
«Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι – σε ποσοστό περίπου 95% – επέλεξαν να απουσιάσουν, χωρίς καμία δικαιολογία.
Η Δημοτική Αρχή ήταν παρούσα, όπως πάντα, έτοιμη να συζητήσει και να αποφασίσει για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα, τις υποδομές και το μέλλον του Δήμου.
Δυστυχώς, κάποιοι προτίμησαν την ανευθυνότητα της καρέκλας που μένει άδεια, αντί για τη δημοκρατική ευθύνη της συμμετοχής.
Οι δημότες περιμένουν έργο, όχι προσχήματα. Περιμένουν σοβαρότητα, όχι σιωπή.
Η απουσία από το κορυφαίο θεσμικό όργανο του Δήμου δεν πλήττει τη Δημοτική Αρχή, αλλά προσβάλλει την ίδια τη θεσμική λειτουργία και τον πολίτη που περιμένει αποτέλεσμα.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει, με συνέπεια, ευθύνη και καθαρό λόγο, να προχωρά το έργο που έχει αναλάβει. Όσοι επιλέγουν να απουσιάζουν, ας αναλάβουν ενώπιον των δημοτών το βάρος της επιλογής τους».
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας προχωρά άμεσα σε δύο παρεμβάσεις που ενισχύουν την…
Περισσότερες από 1.500 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία για μη χρήση κράνους μέσα σε μία μόλις…
Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)…
Με τη στήριξη όλων, η Αθήνα κέρδισε πέρυσι δύο σημαντικούς τίτλους: του Κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού…
Η δράση της εθελοντικής στείρωσης αδέσποτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ολοκληρώθηκε για 5η συνεχή χρονιά…
Το Διονύση Σαββόπουλο αποχαιρετά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο…