Με στόχο την ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα του Παλαιού Φαλήρου, ο δήμαρχος της πόλης συμμετείχε στις εργασίεςτης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Δήμων στις Βρυξέλλες.
Εκεί, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αέναον» στο Φαληρικό όρμο, το οποίο περιλαμβάνει και το Ολυμπιακό Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και την Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Εκτενείς ήταν οι επαφές του και με συναδέλφους του από κράτη- μέλη της ΕΕ, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την υιοθέτηση πρακτικών, αλλά και την εξέλιξη του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν καλές πρακτικές όπως:
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αέναον», που μετασχηματίζει τον Φαληρικό Όρμο σε ενιαίο δίκτυο πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού, με θετικό αποτύπωμα για το παράκτιο μέτωπο και τις όμορες πόλεις – μεταξύ των οποίων και το Παλαιό Φάληρο.
Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε για το αποτέλεσμα της συμμετοχής του στις εργασίες στις Βρξέλλες:
«Συζητήσαμε συγκεκριμένες λύσεις που εφαρμόζονται με επιτυχία σε ευρωπαϊκές πόλεις μας και που μπορούν να “μεταφραστούν” σε καλύτερες μετακινήσεις, περισσότερο πράσινο, προσβάσιμοι δημόσιοι χώροι, πιο ανθεκτικές υποδομές.
Η παρουσίαση του “Αέναον” αναδεικνύει τον ρόλο του Φαληρικού Όρμου ως ενιαίου μητροπολιτικού οικοσυστήματος.
Με συνεργασίες και σχέδιο, ενισχύουμε τον διεθνή χαρακτήρα του Παλαιού Φαλήρου και μετατρέπουμε την εξωστρέφεια σε χειροπιαστά οφέλη για τους πολίτες.»
Η καταστατική θέση των αιρετών, δεδομένου ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει ελάχιστες προβλέψεις για…
Σε παρεμβάσεις που ενισχύουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών εστιάζει…
Τα όσα ορίζει η νομοθεσία για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφάρμοσε, χωρίς εκπτώσεις η Περιφέρεια Νοτίου…
Στόχος να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Σε παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας προχώρησε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,…
Για δολιοφθορά κάνει λόγο ο δήμαρχος Λέρου, για τη μη λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και…