Γονείς, παιδαγωγοί και εξειδικευμένοι επιστήμονες ήρθαν χθες κοντά με κοινό στόχο την ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και τη στήριξη του παιδιού στα πρώτα του βήματα. Η πρώτη Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και στέφθηκε από επιτυχία καθώς συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς.
Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με τις εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων: της Ειρήνης Ρουφίδου, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Ευάγγελου Κωνσταντίνου, Κοινωνικού Ψυχολόγου και Ψυχοθεραπευτή, του Ντίνου Νικολάου, Παιδιάτρου και διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, του Παναγιώτη Βλάχου, Διαιτολόγου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, της Νένας Λαπατίνα, Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου και υποψήφιας διδάκτορος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και των Ιβανίνας Πατσάλη και Άλκηστις Κοτοπούλου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών.
Οι εισηγήσεις τους κάλυψαν σημαντικά ζητήματα όπως η σημασία του παιδικού σταθμού στη ζωή του παιδιού, η συναισθηματική προσαρμογή, η διατροφή, η πρόληψη και η γλωσσική ανάπτυξη, δίνοντας στους γονείς πολύτιμα εργαλεία και γνώσεις.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδικών Σταθμών και παιδικών δράσεων Ευάγγελος Μπούρης και την οργάνωση είχαν η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας, Αθηνά Βλάχου, και η Προϊσταμένη Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, Κλαίρη Συμινή.
Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
Μέγαρα, 19 & 20 Οκτωβρίου 2026
Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.
Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…
Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.