Κατηγορίες: ΔΗΜΟΙ

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο στο Δημαρχείο Ραφήνας

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025 ξεκίνησε η Γ’ φάση της σημαντικής δράσης προληπτικής ιατρικής «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου», την οποία υλοποιεί ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, προσφέρονται δωρεάν εξετάσεις ψηφιακής μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου σε όλες τις ενδιαφερόμενες δημότισσες.

Η Κινητή Μονάδα παραμένει σταθμευμένη στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας, πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο. Ήδη, αρκετές γυναίκες έχουν προγραμματίσει και ολοκληρώσει τις προληπτικές τους εξετάσεις.

Παράλληλα, στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τη Δήμαρχο κα Δήμητρα Τσεβά, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Κατερίνας Λύγκου και Κωνσταντίνας Μακρή, του Γενικού Γραμματέα Πολύδωρου Στελλάτου, της Διευθύντριας του Τμήματος Παιδείας και Πρόνοιας κας Καπριγιάννη, καθώς και του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καλύτερος συντονισμός και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δράσης.

Οι εξετάσεις απευθύνονται:

  • Σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 25-69 ετών για το Τεστ Παπανικολάου.
  • Σε γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω για την ψηφιακή μαστογραφία.

Για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2294039049, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 13:00.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

54 λεπτά ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

1 ώρα ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

3 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

3 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago