ΔΗΜΟΙ

Δήμος Νέας Ζίχνης: Σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας στη Σκοπιά, έχει στερέψει το δίκτυο ύδρευσης

Αντιμέτωπη με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η κοινότητα Σκοπιάς του Δήμου Νέας Ζίχνης, καθώς το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής έχει στερέψει, με τις βρύσες να μην δίνουν ούτε σταγόνα νερού. Σύμφωνα με το ertnews.gr, για την κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων, ο Δήμος έχει αναγκαστεί να μεταφέρει νερό με βυτιοφόρα οχήματα επί τρεις εβδομάδες, ενώ παράλληλα η τοπική κοινότητα διανέμει εμφιαλωμένο νερό για πόση.

Μια προσωρινή λύση αναμένεται να προκύψει από την αξιοποίηση κοντινής φυσικής πηγής, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη νέα γεώτρηση που έχει ήδη δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή.

«Και πέρυσι υπήρχαν προβλήματα με την συγκεκριμένη γεώτρηση λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, φέτος όμως μιλάμε για την απόλυτη λειψυδρία, καθώς η γεώτρηση στέρεψε. Έχει ήδη δρομολογηθεί νέα γεώτρηση, καθώς ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει η τοποθέτηση του αναδόχου» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης Παντελής Μπόζης, υπογραμμίζοντας ότι σε τρεις περίπου εβδομάδες από την τοποθέτηση του αναδόχου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι απαιτούμενοι έλεγχοι του νερού της νέας γεώτρησης, ώστε να γίνει γνωστό αν η Σκοπιά πέρα από την ποσότητα θα εξασφαλίσει και ποιότητα νερού.

Μέχρι τότε θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί η δεξαμενή νερού του οικισμού με νερό της υπάρχουσας πηγής, αν και ο κ. Μπόζης υποστήριξε πως και η ποσότητα του νερού της είναι περιορισμένη.

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

17 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

22 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

22 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

1 ημέρα ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

1 ημέρα ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

1 ημέρα ago