Κοινή αγωνία για τη στελέχωση και διατήρηση των δημόσιων υπηρεσιών στο Νομό και ιδιαίτερα στην πόλη της Αμαλιάδας που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βόρεια Ηλεία, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, και τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηλείας (ΕΛΦΕΕ), κατά τη συνάντησή τους στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, Αλέξης Νταουλάρης, ο Αντιπρόεδρος, Χρήστος Λαγός, ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Λαλιώτης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννης Πουλακίδας.
Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της Ηλείας, το οποίο δυσχεραίνει τόσο το έργο των επαγγελματιών του κλάδου, όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Οι εκπρόσωποι της ΕΛΦΕΕ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω συρρίκνωσης ή παύσης λειτουργίας της ΔΟΥ Αμαλιάδας κι άλλων κρίσιμων υπηρεσιών, όπως του ΕΦΚΑ, που εξυπηρετούν εν συνόλω τη Βόρεια Ηλεία.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα αιτήματα των λογιστών και τόνισε ότι η διατήρηση και ενίσχυση των δημόσιων δομών στην περιοχή αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να αναληφθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες, που θα αποτρέψουν την περαιτέρω «αποψίλωση» υπηρεσιών και θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων δομών.
Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.
Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.
Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.