ΔΗΜΟΙ

Και η Περιφέρεια στο ενεργειακό πρόγραμμα της Φυλής

Ένα νέο μεγάλο έργο που θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του στρατηγικού στόχου της ενεργειακής αυτοτέλειας δρομολογεί προς υλοποίηση ο δήμος Φυλής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η κοινή δράση δήμου και Περιφέρειας αποκτά οντότητα με την υπογραφή σύμβασης από το Νίκο Χαρδαλιά και τον Χρήστο Παππού.

Ο περιφερειάρχης, στηρίζοντας το πρωτοποριακό, ακόμη και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενεργειακό πρόγραμμα του δήμου Φυλής, συμβάλλει στο έργο

Ήδη, με την υπογραφή της, στις 30 Σεπτεμβρίου, μεταξύ της εργολήπτριας εταιρίας και του Δήμου, η σύμβαση τέθηκε σε ισχύ, με χρόνο αποπεράτωσης την 29-09-2027.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η Ενεργειακή Αναβάθμιση του φωτισμού Δημοτικών και Σχολικών Κτιρίων, Αθλητικών Χώρων και Οδοφωτισμού του Δήμου φυλής καθώς και η Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Δημοτικό κτήμα του Δήμου Φυλής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύμβασης, περιλαμβάνεται:

  • η αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με αντίστοιχους τεχνολογίας LED σε ένα σύνολο δημοτικών κτιρίων και σχολείων,
  • η αντικατάσταση των υφιστάμενων προβολέων/φωτιστικών στους κύριους αθλητικούς χώρους (κλειστά γυμναστήρια και ανοικτά γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις) με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED,
  • η αντικατάσταση ιστών και πυλώνων φωτισμού σε 11 Ανοικτά Γήπεδα του Δήμου,
  • η εγκατάσταση νέων προβολέων και φωτιστικών επί νέων βραχιόνων, στους προαύλιους χώρους σχολείων του Δήμου,
  • η αντικατάσταση υφιστάμενων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων του Οδοφωτισμού του Δήμου με νέα τεχνολογίας LED, η αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας των φωτιστικών οδοφωτισμού, που βρίσκονται επί 4.500 ιστών του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου οδοφωτισμού με την τοποθέτηση νέων βραχιόνων και φωτιστικών σωμάτων σε ιστούς κυριότητας του ΔΕΔΔΗΕ και η εγκατάσταση Συστήματος Τηλεδιαχείρισης.
  • η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 2 Φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 2,4 MWp στο Δημοτικό Κτήμα του Δήμου Φυλής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8.677.044,31 ευρώ.

Αναφερόμενος στην συνδρομή της Περιφέρειας, ο  Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δήλωσε.

«Σε συνεργασία με το φίλο Περιφερειάρχη Αττικής και για χρόνια αυτοδιοικητικό  Νίκο Χαρδαλιά, ολοκληρώνουμε την ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής.

Έργο με το οποίο ο Δήμος Φυλής βρίσκεται στην πρώτη θέση, πανευρωπαϊκά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος των Βρυξελλών τον επέλεξε, από όλη την Ευρώπη, ως δίδυμη πόλη στον  τομέα της ενεργειακής αυτοτέλειας των Δήμων».

Τελευταία άρθρα

Έργα πολιτισμού 80 εκ. ευρώ σε όλη την Κρήτη

Έργα πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού, 80 εκ. ευρώ σε όλο το νησί, υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης,…

9 ώρες ago

Και στους δήμους η αρμοδιότητα για τη λειτουργία εκθεσιακών χώρων

Τους όρους και τις διαδικασίες λειτουργί;ς των εκθεσιακών χώρων και κέντρων, ξεκαθαρίζει η Κοινή Υπουργική…

10 ώρες ago

Εγκαινιάστηκε η νέα υδρογεώτρηση στη Βένιζα Αλεποχωρίου

Την επάρκεια νερού στην ευρύτερη περιοχή διαφφαλίζει και ενισχύει η νέα υδρογεώτρηση στη Βένιζα Αλεποχωρίου…

11 ώρες ago

Στην τελική ευθεία τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2026

Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες, για τα «Φαληρικά 2026» που είναι και…

11 ώρες ago

Δωρεάν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίας σε Ανδραβίδα- Κυλλήνη

Τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες ενισχύει…

12 ώρες ago

Ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε τη μνήμη του π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου

Δίνοντας το όνομά του στο δρόμου που βρίσκεται δίπλα στον Παιδικό Σταθμό του Ιδρύματος Κουρτέση,…

12 ώρες ago