ΔΗΜΟΙ

Προσλήψεις για την ενίσχυση δήμων και ΔΕΥΑ

Κατά κύριο λόγο θέσεις τις ελλείψεις στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και τις ΔΕΥΑ, για την αποτελεσματικότερη προκειμένου να επιτελούν καλύτερα το έργο τους αφορούν οι προσλήψεις στους δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, με στόχο και την ενίσχυση των ΟΤΑ που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα υποστελέχωσης, με απόφαση της Υφυπουργού Εσωτερικών Παρασκευής Χαραλαμπογιάννη εγκρίθηκε την κατανομή 1.113 θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης σε όλη τη χώρα.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική βάση, η κατανομή αποσκοπεί:

στην ορθολογική αξιοποίηση του τακτικού προσωπικού,

στην ενίσχυση κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων,

και στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των ΔΕΥΑ και άλλων δημοτικών φορέων.

Η απόφαση περιλαμβάνει ευρύ φάσμα δήμων σε όλη την επικράτεια, με σημαντικές ενισχύσεις σε μεγάλους αστικούς και νησιωτικούς δήμους, ενώ σημαντικό μέρος των θέσεων αφορά Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Η ενίσχυση αυτή θεωρείται κρίσιμη, καθώς οι ΔΕΥΑ αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, σε τεχνικά συνεργεία, εργατοτεχνικό και βοηθητικό προσωπικό και μάλιστα σε μία περίοδο όπου δρομολογούνται ριζικές αλλαγές ακόμη και για την ύπαρξή τους.

Να σημειωθεί ότι πάνω από το 70% των θέσεων αφορά προσωπικό καθαριότητας εξωτερικών χώρων και συνοδούς απορριμματοφόρων, τομείς όπου παρατηρούνταν έντονες ελλείψεις μετά την πανδημία.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι θέσεις αφορούν ήδη εγκεκριμένα κονδύλια και εντάσσονται στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων.

Share

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

3 ώρες ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

3 ώρες ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

4 ώρες ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

4 ώρες ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

4 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

5 ώρες ago