ΔΗΜΟΙ

30 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια προσφοράς του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον πολιτισμό, τη ναυτιλία και την παιδεία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο, το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της Βουλ΄ς Κωνσταντίνος Τασούλας, το οποίο υποδέχτηκε ο Γιάννης Μώραλης.

Μεταξύ άλλων, στο δημοτικο θέατρο του Πειραιά βρέθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Άκης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο  Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτρης Χούπης, κ.ά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες του Προέδρου του Ιδρύματος, κ. Πάνου Λασκαρίδη και της Αντιπροέδρου, κυρίας Κατερίνας Λασκαρίδη, οι οποίοι παρουσίασαν τη διαδρομή και το έργο του Ιδρύματος από τη σύστασή του έως σήμερα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το αφιέρωμα στη Μαριλένα Λασκαρίδη, μέσω ειδικού βίντεο που ανέδειξε τη συμβολή της στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και της αποστολής του Ιδρύματος.

Ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε για την εκδήλωση και την προσφορά του ιδρύματος:

«Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με βαθιές ρίζες στην ιστορία, την παιδεία και τη ναυτιλία,  και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη αποτελεί εδώ και 30 χρόνια έναν από τους σημαντικότερους πνευματικούς και πολιτιστικούς πυλώνες της. Με συνέπεια, ποιότητα και όραμα, το ίδρυμα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλη την κοινωνία μας, αναδεικνύοντας τον Πειραιά ως πόλο δημιουργίας και καινοτομίας.

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επετειακή εκδήλωση τιμά το Ίδρυμα, αλλά και την πόλη μας, αναδεικνύοντας τη σημασία της διαχρονικής του συμβολής στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση και στη διατήρηση της ναυτικής μας κληρονομιάς.

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Πρόεδρο κ. Πάνο Λασκαρίδη, την Αντιπρόεδρο κα Κατερίνα Λασκαρίδη και όλους όσοι εργάζονται καθημερινά για να διατηρήσουν ζωντανό αυτόν τον σπουδαίο οργανισμό.

Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία  που προάγει  τη γνώση, την τέχνη, τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή, γιατί πιστεύουμε ότι η πρόοδος μιας πόλης χτίζεται πάνω  σε τέτοιες σταθερές αξίες».

Τελευταία άρθρα

Πρώτος στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού στη χρηστή διακυβέρνηση και τη διαφάνεια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατακτά την 1η θέση πανελλαδικά…

6 ώρες ago

Απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων για τις συμβασιούχους νηπιαγωγούς

"Η απόφαση αυτή είναι των αρμόδιων υπουργείων και ΟΧΙ του Δήμου Χαλανδρίου" υποστηρίζει ο Δήμαρχος.

8 ώρες ago

Ξεκινά η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης Ευβοίας

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Προσκοπείο έως το…

9 ώρες ago

Εξηγήσεις της Δημάρχου Πεντέλης για το εξώδικο στην ANUBIS

To εξώδικο αποτελεί αναγκαία ενέργεια συμμόρφωσης με τους ρητούς και δεσμευτικούς όρους της νέας σύμβασης…

9 ώρες ago

Επτά δήμοι της Ηπείρου στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

Σημαντική εξέλιξη για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων.

9 ώρες ago