Για 15η συνεχή χρονιά, συνεχίζονται οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις στα θεματικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης και οι δράσεις ευαισθητοποίησης – περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων.
Ειδικότερα θα λειτουργήσουν και θα είναι διαθέσιμα για επισκέψεις σχολείων καθημερινά:
✅ Το Σπίτι του Νερού (Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού (Δεξαμενή Φρουρίου Πάτρας, Παπαδιαμαντοπούλου 19)
✅ Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης για την Βιομάζα (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδενδρίου, Ι. Σταυρόπουλου 36)
✅ Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους (Πουρναρόκαστρο Πατρών) – επισκέψεις από 1-1ου-2026.
✅ Το Οικολογικό Πάρκο Έλους Αγυιάς Πάτρας (σε συνεργασία με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων).
Στο Σπίτι του Νερού, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης για την Βιομάζα και στο Οικολογικό Πάρκο Έλους Αγυιάς Πάτρας, οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.
Οι επισκέψεις θα γίνονται πρωινές ώρες 09:00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και σε ειδικές περιπτώσεις (Σχολεία 2ης Ευκαιρίας, Ομάδες εκπαιδευτικών κ.α.) απόγευμα ή Σάββατο και Κυριακή πρωί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες, με τον Δήμο Πατρέων, αρμόδιος Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, τηλ. 2610329071.
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν ξεχωριστά για κάθε Κέντρο στα παρακάτω e-mail:
• Σπίτι του Νερού (Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού (Δεξαμενή Φρουρίου Πάτρας) Water.House.Patras@gmail.com
• Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης για την Βιομάζα (Μονοδέντρι) patras.biomass.office@gmail.com
• Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους (Πουρναρόκαστρο Πατρών) και το Οικολογικό Πάρκο Έλους Αγυιάς Πατρών στο info.panachaiko@gmail.com
Εκτεταμένη ανακαίνιση και αναβάθμιση των βασικών χώρων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού…
Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 ξεκινούν οι εγγραφές στο Εικαστικό Εργαστήρι «ΑΡΤΙΟ» του Δήμου Σερρών.…
Στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ο Δήμαρχος, Νίκος Μπαράκος.
Στην προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στους Δήμους Άργους –…
Θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 μ.μ., από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στην τελική ευθεία εισέρχεται μια σημαντική παρέμβαση για τη συντήρηση και τη λειτουργική αναβάθμιση του…