ΔΗΜΟΙ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερα εμβληματικά έργα άνω των 70 εκατ. ευρώ ολοκληρώνονται το 2028

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννης Καρολίδου για το Powergame.gr, στην αφετηρία για την κατασκευή τους βρίσκονται τέσσερις εμβληματικές παρεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ύψους δαπάνης άνω των 70 εκατ. ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή έως το τέλος του 2028 θα έχει ολοκληρώσει την επέκταση της Παλιάς Παραλίας, θα έχει αναπλάσει δύο από τις ιστορικότερες πλατείες του κέντρου, την Πλατεία Ελευθερίας και την Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ επίσης θα ολοκληρώσει την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας από την οδό Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και την Παραλία.

Η διοίκηση Αγγελούδη, αξιοποιώντας πόρους από το Πράσινο Ταμείο και το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας), επανεκκίνησε δύο μελετημένα έργα, που είχαν «παγώσει» στη διάρκεια της δημαρχίας Ζέρβα, και αφορούν τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης Ολοκαυτώματος, την Πλατεία Ελευθερίας και την πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, με τη δημιουργία, επιπρόσθετα, μιας πλατείας στο ύψος του Μητροπολιτικού Ναού, έπειτα από συμφωνία με τον Π.Μ. Θεσσαλονίκης Φιλόθεο.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος ο Στέλιος Αγγελούδης άρχισαν οι προσπάθειες για ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για την κατασκευή αυτών των εμβληματικών έργων, που θα αναβαθμίσουν λειτουργικά και αισθητικά τον δημόσιο χώρο, σε αστικές περιοχές με ιδιαίτερη ιστορική φυσιογνωμία», δήλωσε στο powergame.gr o αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

3 ώρες ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

3 ώρες ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

5 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

5 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

5 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

6 ώρες ago