ΔΗΜΟΙ

Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού: Έρχονται την Κυριακή οι Ρετρό Διαδρομές

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και ο Σύλλογος ΙΔΟΡΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΡΟΔΕΣ, διοργανώνουν τις «Ρετρό Διαδρομές 2025 – Κλασικά Αυτοκίνητα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού (Πρόγραμμα Δημήτριος Βικέλας) και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Πρόκειται για μια …περιπετειώδη και λαμπερή εκδήλωση με δεκάδες κλασικά αυτοκίνητα-αντίκες τα οποία με την ομορφιά και την αίγλη τους θα προσφέρουν μοναδικό θέαμα στο κοινό.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, και με αφετηρία την Α’ πλατεία Ψυχικού τα πληρώματα των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν την περιήγησή τους ταυτόχρονα με μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού! Θα διασχίσουν το καταπράσινο προάστιο, θα κληθούν να λύσουν γρίφους, να συλλέξουν στοιχεία και να επιστρέψουν στην Α’ Πλατεία, όπου η εκδήλωση θα συνεχιστεί.

Το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να μάθει την ιστορία των κλασικών αυτοκινήτων και να φωτογραφηθεί σε αυτά, μαζί με διακεκριμένους Έλληνες αθλητές και γνωστές προσωπικότητες.

Η εκδήλωση “ΡΕΤΡΟ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ” είναι μια διοργάνωση που επανέρχεται με στόχο να γίνει θεσμός αγκαλιάζοντας το ιστορικό αυτοκίνητο, φέρνοντας κοντά τους λάτρεις του είδους, ενώ το νεαρότερο κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

10.00: Συγκέντρωση οχημάτων και στατική επίδειξη περιμετρικά της Α’ Πλατείας (Πλατεία Βασ.Γεωργίου – Blue Bell) και παραλαβή πακέτων συμμετοχής οδηγών

11.00: Εκκίνηση περιήγησης και κυνήγι θησαυρού σε μια συναρπαστική διαδρομή με γρίφους, προκλήσεις και μυστήριο! Χωρίς νικητές και “πρώτους”, μόνο με κερδισμένους λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου και της περιπέτειας!

12.30: Επιστροφή των οχημάτων στην πλατεία, απονομές αναμνηστικών συμμετοχής, χαιρετισμοί-ομιλίες

13.00: Μουσικό live με την Artemis, η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένα “ρετρό” τραγούδια

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπό τις μουσικές επιλογές του Dj, δημότες και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διασκεδαστικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με τα αυτοκίνητα, ενώ θα είναι αυτοί που θα αναδείξουν μέσα από ψηφοφορία, δύο νικητές στις κατηγορίες:

“ΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΨΥΧΗ”: Το αυτοκίνητο που τους συγκινεί περισσότερο και ” μιλάει” στην ψυχή τους

“ΣΤΥΛ … ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ”: Το πλήρωμα που με την ενδυματολογική του επιλογή, θα τους “ταξιδέψει” πίσω στην εποχή που το αυτοκίνητο τους έλαμπε και τραβούσε όλα τα βλέμματα! Μια πρόκληση για τα πληρώματα των αυτοκινήτων ώστε να επιλέξουν με προσοχή και γούστο, την κατάλληλη ενδυμασία σε σχέση με το όχημα και τη χρονολογία του.

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

9 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

10 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

11 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

11 ώρες ago