ΔΗΜΟΙ

Forum για τη διασυνοριακή διαχείριση ποταμών στα Ιωάννινα – Στο επίκεντρο η προστασία του Αώου

Πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων “Κάρολος Παπούλιας” η έναρξη των εργασιών του Transboundary River Forum. Πρόκειται για μία διοργάνωση που στοχεύει στην προστασία του ποταμού Αώου και στην αρχή μιας νέας εποχής στη βιώσιμη, διασυνοριακή διαχείριση των ποταμών.

Το Δήμο Κόνιτσας εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπανός Βασίλειος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Καλτσούνης Νικόλαος, και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κόνιτσας, Κωστούλας Χαρίλαος.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με μήνυμα του ο Δήμαρχος Κόνιτσας, Παπασπύρου Ανδρέας.

Το TRF διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), με την υποστήριξη της EuroNatur στο πλαίσιο της εκστρατείας Save the Blue Heart of Europe. Οι εργασίες του φόρουμ θα κλείσουν στις 27 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία της Κόνιτσας, με τον Φοίβο Δεληβοριά στην παράσταση με τίτλο “Χάρτης”! Μια συναυλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποταμών υπό την αιγίδα του Δήμου Κόνιτσας.

Με αφορμή το TRF και με όσα ανυπόστατα διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για “παράνομη διάνοιξη δρόμου” στη χαράδρα του Αώου, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα: Η χαράδρα του Αώου προστατεύεται με βάση τη νομοθεσία που υπάρχει. Αν σχεδιάζεται κάποια παρέμβαση (αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία μελέτη) θα πρέπει να τύχει των εγκρίσεων που επιβάλλει η δασική νομοθεσία αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο των προστατευόμενων περιοχών. Προς ενημέρωση όλων, με βάση το αντίστοιχο ΦΕΚ, καθορίζεται ελεγχόμενη πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ώστε να μπορούν να παρέμβουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και διευκόλυνση περιορισμένων μετακινήσεων για τις ανάγκες του προσωπικού της Ιεράς Μονής Παναγιάς Στομίου.

Τελευταία άρθρα

Χατζημάρκος: Χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ στη Νάξο για την αποκατάσταση ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2026…

2 λεπτά ago

Β. Σπανάκης: Πάνω από 38% αυξήθηκε η χρηματοδότηση για τη μεταφορά μαθητών την περίοδο 2019–2026

Σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης που κατευθύνεται στις Περιφέρειες της χώρας για τη μεταφορά μαθητών καταγράφεται…

15 λεπτά ago

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

17 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

17 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

18 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

18 ώρες ago