ΔΗΜΟΙ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την πλήρη ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Σάμης

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σάμης Κεφαλονιάς, ένα έργο που ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ (3.294.876,97 €) και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Είναι η πρώτη φορά από την κατασκευή του που το Κέντρο Υγείας ανακαινίζεται σε τέτοια κλίμακα, και αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η υγεία και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας βρίσκονται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας Σάμης είναι εκτεταμένες και θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα του κτιρίου.

Θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι με νέες επιφάνειες, βαψίματα, δάπεδα και οροφές, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και στη θερμομόνωση, ώστε το κτίριο να γίνει πιο ανθεκτικό και αποδοτικό. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν τα παλιά κουφώματα και τα τζάμια με νέα θερμομονωτικά, θα εγκατασταθεί σύστημα θέρμανσης και ψύξης υψηλής ενεργειακής απόδοσης, θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός LED και θα βελτιωθεί συνολικά η μόνωση.

Η λειτουργικότητα του Κέντρου θα αναβαθμιστεί μέσα από την αναδιάταξη των χώρων, ώστε να είναι πιο άνετοι και πρακτικοί για το προσωπικό και τους πολίτες, ενώ θα τοποθετηθεί νέος ηλεκτρολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός.

Σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης στην ασφάλεια, με μέτρα πυρασφάλειας, προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία και προσαρμογή σε σύγχρονα υγειονομικά πρότυπα. Επιπλέον, οι νέες υποδομές θα μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας, κάνοντας χρήση καινοτόμων λύσεων και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε οκτώ μήνες, μέσα στους οποίους το Κέντρο Υγείας Σάμης θα μεταμορφωθεί πλήρως, αφήνοντας πίσω του την εικόνα του παλιού και φθαρμένου κτιρίου και περνώντας σε μια νέα εποχή.

Τελευταία άρθρα

Διπλό «μπλόκο» της Αποκεντρωμένης σε αποφάσεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Διονύσου

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προχώρησε στην ακύρωση δύο αποφάσεων του…

5 ώρες ago

Χαρδαλιάς – Rautio: Το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο θα κρίνει το μέλλον των Περιφερειών και των Δήμων

Τη θέση ότι το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο…

7 ώρες ago

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γίνεται η πρώτη Ολυμπιακή Περιφέρεια της χώρας

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

7 ώρες ago

Πάτρα: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση της Πλατείας Γεωργίου

Η μελέτη για το έργο συντάχθηκε από την διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου του Δήμου Πατρέων.

8 ώρες ago

Αιγάλεω: 45 νέα σπίτια για αδέσποτες γάτες από τον δήμο

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αντικατάσταση πρόχειρων κατασκευών που έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς από φιλόζωους…

8 ώρες ago

Πεντέλη: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο

Το μέτρο εφαρμόζεται τις ημέρες κατά τις οποίες ο δείκτης επικινδυνότητας είναι κατηγορίας 3, 4…

9 ώρες ago