ΔΗΜΟΙ

Aταλάντη: Ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο υποσχέθηκε ο Φ. Σπανός

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές εγκαινίασαν το ανακαινισμένο γήπεδο Μεγαπλατάνου παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Το γήπεδο Μεγαπλατάνου αρχικά δημιουργήθηκε σε έκταση την οποία παραχώρησε ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Μεγαπλατάνου στην Κοινότητα Μεγαπλατάνου το 1977 και έγινε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα το 2009 από το Δήμο Αταλάντης και τη Νομαρχία Φθιώτιδας.

Ανακατασκευάστηκε τώρα κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Λοκρών με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ολοκλήρωσε το έργο αρχικού προϋπολογισμού 430.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου ήταν οι εργασίες εξυγίανσης του εδάφους και κατασκευής υπόβασης του συνθετικού χλοοτάπητα, η εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, όπως και η κατασκευή συστήματος αποστράγγισης του γηπέδου ποδοσφαίρου. Ο νέος χλοοτάπητας που τοποθετήθηκε πληροί όλες τις προδιαγραφές της “FIFA”.

Μετά τα εγκαίνια, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παραδώσαμε σήμερα ένα πραγματικά όμορφο γήπεδο στον Μεγαπλάτανο της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών ανθρώπων και εύχομαι να γεμίσει χαρά, γέλια και πάθος! Ο νέος χλοοτάπητας που τοποθετήθηκε πληροί όλες τις προδιαγραφές της “FIFA” και τον εγκαινίασαν οι αθλητές των ομάδων Α.Π.Ο. Αταλάντη και Π.Α.Ε. Λεβαδειακός Κ-19 σε ένα φιλικό ματς με πολλές θεαματικές φάσεις. Ανταποκριθήκαμε επίσης σε ένα ακόμη αίτημα του Δημάρχου και ανακοινώσαμε ότι θα προχωρήσουμε και στη χρηματοδότηση και κατασκευή ταρτάν στίβου στον χώρο που μας υπέδειξε ο Δήμος Λοκρών, έχοντας προχωρήσει τις σχετικές μελέτες».

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές τόνισε: «Η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Μεγαπλατάνου αποτελεί έργο ουσίας για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λοκρών. Για πρώτη φορά αποκτούμε ένα γήπεδο στο οποίο μπορούν να πραγματοποιούνται προπονήσεις και αγώνες με ασφάλεια, ακόμη και υπό ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Ως αυτοδιοίκηση, έχουμε χρέος να επενδύουμε σε υποδομές και δράσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα, ενισχύουν τη συμμετοχή στον αθλητισμό και καλλιεργούν υγιή πρότυπα, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό προσωπικά για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».

Τελευταία άρθρα

Νέο υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα για τον Δήμο Ιθάκης

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος…

6 λεπτά ago

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

14 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

17 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

17 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

17 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

17 ώρες ago