ΔΗΜΟΙ

Ζωτικής σημασίας η συνεργασία των τριών χωρών γύρω από την Πρέσπα

Η Πρέσπα ενώνει τρεις χώρες και η συνεργασία των τριών μερών είναι ζωτική,τόσο για τη φύση όσο και για τον άνθρωπο.

Στη συνάντηση Peer Review, που οργάνωσε ο Δήμος Πρεσπών με την υποστήριξη του Interreg Europe Policy Learning Platform, το κεντρικό θέμα ήταν ο τουρισμός.

Επιχειρηματίες και αντιπρόσωποι φορέων από την ελληνική, την αλβανική και τη βορειομακεδονίτικη Πρέσπα μοιράστηκαν την εμπειρία, τους προβληματισμούς και τις προσπάθειές τους για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Εκφράστηκε σαφώς η αισιοδοξία για τη μελλοντική λειτουργία της συνοριακής διάβασης στον Λαιμό Πρεσπών, αλλά και η ανησυχία για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τρεις περιοχές γύρω από τις λίμνες.

Το πρόγραμμα και η πλατφόρμα του Poliprespa παρουσιάστηκε ως ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας φορέων και ενεργοποίησης της κοινότητας, που μπορεί να χρησιμεύσει και για τη διασυνοριακή συνεργασία ως παράδειγμα, αλλά και ως εργαλείο.

Τελευταία άρθρα

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

2 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

2 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

2 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

2 ώρες ago

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο του νησιού

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.

2 ώρες ago

Τα Μέγαρα «ανεβαίνουν στο ποδήλατο»

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέσιμα για όλους.

3 ώρες ago