ΔΗΜΟΙ

Ασπρόπυργος: Συλλήψεις για παράνομη απόρριψη μπάζων σε δρόμο οικισμού

Στον Ασπρόπυργο συντελείται τελευταία ένα περιβαλλοντικό έγκλημα καθώς η παράνομη απόρριψη στερεών αποβλήτων σε δρόμους οικισμών είναι συχνό φαινόμενο. Χθες συνελήφθησαν γι’ αυτό δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 49 ετών, κατασχέθηκαν τα οχήματά τους και σχηματίστηκε δικογραφία για ρύπανση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου 2025 από την Ειδική Επιχειρησιακή Ομάδα Δράσης της ΓΑΔΑ, που έχει συγκροτηθεί ειδικά για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς να απορρίπτουν μπάζα και άλλα στερεά απόβλητα στον δρόμο, χρησιμοποιώντας φορτηγό και εκσκαφέα. Τα οχήματα κατασχέθηκαν άμεσα, ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, καθώς οι ενέργειές τους προκαλούν σοβαρή ρύπανση και κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έλεγχοι για την πάταξη τέτοιων περιστατικών θα συνεχιστούν, καθώς το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απόρριψης αποβλήτων παραμένει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής.

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

8 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

9 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

9 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

9 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

9 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

10 ώρες ago